Notícies

El Festival Recòndit creix i tindrà lloc a set municipis petits del Pla de l'Estany en l'edició d'aquest 2022

Foto : El Festival Recòndit creix i tindrà lloc a set municipis petits del Pla de l'Estany en l'edició d'aquest 2022

El diputat Jordi Xargay ha participat aquest dimecres en la presentació del certamen, que tindrà lloc del 10 d'abril al 3 de juliol i en el qual col·labora la Diputació de Girona

La seu del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha estat l'escenari aquest dimecres al matí de la presentació de la segona edició del Festival Recòndit. Es tracta d'un esdeveniment que tindrà lloc els diumenges al matí de manera quinzenal, del 10 d'abril al 3 de juliol, en diferents municipis de menys de 1.500 habitants de la comarca del Pla de l'Estany. S'hi portaran a terme concerts gratuïts i activitats lúdiques, culturals i esportives. 

La Diputació de Girona dona suport al Festival, que enguany creix i passa dels quatre municipis participants en la primera edició (Fontcoberta, Camós, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor) a set. S'hi han afegit Esponellà, Crespià i Vilademuls. 

En la seva intervenció, el diputat i alhora alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, ha destacat que iniciatives com aquesta «ajuden a dinamitzar el teixit econòmic i social d'aquests pobles petits i també a reivindicar els espais on es porten a terme les activitats com a punts d'interès turístic de la comarca».

Ha afegit, en aquesta línia: «El Festival Recòndit permet a aquests pobles tenir accés a concerts que habitualment es programen en ciutats més grans. Es tracta, doncs, d'una gran oportunitat per oferir un producte cultural de qualitat». 

La programació és la següent:

  • 10 d'abril. Fontcoberta (capella de la Mare de Déu de la Font)
  • 24 d'abril. Camós (vil·la romana de Vilauba)
  • 8 de maig. Esponellà (castell d'Esponellà)
  • 22 de maig. Palol de Revardit (castell de Palol)
  • 5 de juny. Crespià (camps de noguers de Crespià)
  • 19 de juny. Sant Miquel de Campmajor (paratge de l'Església)
  • 3 de juliol. Vilademuls (antigues escoles de Galliners)

Concerts i moltes més activitats

La música serà l'eix vertebral del festival i comptarà amb artistes de primer nivell com The New Raemon, Joan Rovira, Jo Jet i Maria Ribot, Mabel Flores, Pau Alabajos, Alícia Rey i Paula Grande. A més d'un concert, a cada municipi s'hi faran dues o tres activitats més, com tallers de malabars, visites guiades, caminades, marxa nòrdica, un recorregut sensorial o una mostra de cervesa. La voluntat és reunir música, esport, natura i territori. 

En aquesta línia, el Festival també fa un pas endavant en matèria de sostenibilitat i s'alimentarà només amb energia verda. Els concerts no tindran connexió amb el sistema elèctric, sinó que funcionaran amb acumuladors d'energia solar. 

En l'acte de presentació han participat també el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Francesc Castañer; l'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, i el director artístic del Festival Recòndit, Pau Planas.