Notícies

«Rostres eterns», nou cicle d'exposicions inaugurat a Les Bernardes, Centre de Cultura Contemporània

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo / Les Bernardes

El diputat Jordi Camps ha participat en la inauguració aquest divendres

Bette Davis i un guerrer de Xi'an són els protagonistes de les noves exposicions

El cicle de març a maig té com a lema «Rostres eterns» i conté set mostres

Aquest divendres al vespre s'ha inaugurat el nou cicle expositiu «Rostres eterns» al Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt amb la presència del diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el conseller de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, i els artistes Núria Quevedo, Isabel Azkarate, Marga Ximenez i José Ruz.

A la inauguració de les set exposicions que formen part de «Rostres eterns» també hi han assistit Javier Grela, comissari de l'exposició «El rostre del guerrer»; Sílvia Omedes, representant de l'empresa Photographic Social Vision per a l'exposició «Dives i còmplices»; Jordi Folch, director de la Fundació Folch i Torres i representant de l'exposició «El centenari de La Ventafocs»; Glòria Bosch, comissària i crítica d'art, i Robert Fàbregas, director gerent de Les Bernardes.

El Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt ha presentat el segon bloc del programa expositiu de 2022 amb dues grans exposicions inèdites que es podran visitar: les imatges de la fotoperiodista basca Isabel Azkarate sobre Bette Davis, en el seu últim acte públic al Festival de Cinema de Sant Sebastià (1989), i un mític guerrer de Xi'an cedit pel periodista José Luis Balbín (expresentador del programa de Televisió La clave). Aquest any, el centre cultural engloba les mostres del 2022 sota el lema «L'art de viure», que convida a descobrir els creadors i creadores a partir de les seves obres, experiències i relacions. I a partir de demà la temàtica està centrada en els «Rostres eterns» per mostrar «el veritable rostre dels artistes, de la societat i dels espectadors», amb mostres que proclamen la idea de «fora màscares, antifaços, vels i maquillatges».

El diputat Jordi Camps ha assenyalat: «Per a la Diputació de Girona és un orgull continuar donant el nostre suport a aquest nou cicle expositiu que ara obre les portes per mostrar-nos aquestes exposicions tan interessants i que conviden a la reflexió sobre conceptes tan quotidians».

«El nostre compromís amb la cultura és ferm i per això des de la corporació cooperem amb els principals agents i iniciatives culturals del territori. El nostre objectiu és fomentar la cultura artística i de qualitat, dinamitzar-la i apropar-la als ciutadans, sobretot en aquests moments. És important, doncs, donar suport a iniciatives com aquesta, que tenen la voluntat d'estimular l'art a les comarques gironines», ha afegit Jordi Camps.

Per al director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, és una oportunitat única per al centre tenir l'ocasió de mostrar un guerrer de Xi'an i les fotografies de la diva Bette Davis en el seu darrer acte públic a Sant Sebastià. «Són dues exposicions que ens aporten prestigi i el valor de demostrar que també podem exposar grans obres a Les Bernardes al costat de referents de casa nostra com és el centenari de La Ventafocs de Folch i Torres», destaca Fàbregas.

Les set exposicions es podran visitar fins al proper 27 de maig. Les propostes d'aquesta programació proposen una reflexió profunda sobre com vivim actualment i sobre la sostenibilitat del nostre model de vida, que tendeix al creixement continuat sobre la base d'uns recursos limitats.

«Rostres eterns» (març-maig)
Del 4 de març al 27 de maig de 2022

«Speculum quidem cordis facies est hominis o el rostre de l'home és, sens dubte, el mirall del seu cor.» (Regla de sant Leandre)
Exposicions de diferents disciplines artístiques parteixen d'aquesta premissa per explorar les manifestacions de l'ànima humana, del seu cor. Fotografia, pintura, escultura... Aquest és un cicle de rostres coneguts, anònims i improvisats, que ens interpel·la, ens pregunta, amb l'única intenció que mirem dins nostre, en les profunditats del nostre cor.

Sala Berta Casas: Núria Quevedo, «Tan lluny, tan a prop».
Sala Photo: Isabel Azcarate, «La incansable Bette Davis».
Sala 29m2: José Luis Balbín, «El rostre del guerrer».
L'Església: Joana Biarnés, «Dives i còmplices».
Sala Sant Jordi: Marga Ximenez, «L'agulla que repara el dany».
Lateral: Josep Maria Folch i Torres, «El centenari de La Ventafocs».
La Talaia: José Ruz, «Com viu l'altra meitat. Salt, un univers mític».