Notícies

La millor dansa torna a Olot amb la col·laboració de la Diputació

Foto : Albert Piñeira, en el vídeo amb què ha participat en la presentació.

El vicepresident segon, Albert Piñeira, participa en la presentació del Sismògraf 2022, que tindrà lloc el mes d'abril

El festival posa l'accent enguany en la interacció entre la dansa i l'entorn natural, amb actuacions en indrets com el volcà Montsacopa, els Tossols o les fonts de Sant Roc

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la presentació del Sismògraf d'Olot, el festival de dansa i arts escèniques, que portarà destacades companyies catalanes i internacionals a la ciutat durant el mes d'abril.

El festival posa l'accent en la interacció entre la dansa i l'entorn natural ja des del seu lema: «el festival que detecta el moviment del cos i del planeta», i amb espectacles en indrets com el volcà Montsacopa, els Tossols, la plaça de braus o les fonts de Sant Roc. En aquest sentit, Albert Piñeira ha destacat com el festival planteja «la integració del paisatge en el fet artístic», en una intervenció en vídeo que s'ha projectat en l'acte de presentació.

«Això no vol dir només programar espectacles a l'aire lliure, sinó que el paisatge ha esdevingut coprotagonista del festival, s'ha integrat en el discurs artístic», ha assenyalat Albert Piñeira, que ha considerat que el Sismògraf «no només és cultura, també és un festival amb consciència social». 

El Sismògraf, que enguany arriba a la catorzena edició, comptarà amb noms com les sueques Anna Källblad i Helena Byström, els noruecs Acting for Climate o la companyia francesa Rózeo. També estan programats Raquel Gualtero, Sol Picó, Eulàlia Bergadà, la companyia Maduixa, Ada Vilaró i Àngel Duran, entre altres. Aquesta edició recupera la cita del diumenge al matí al parc Nou, una de les activitats més emblemàtiques i concorregudes del festival, en què actuaran sis companyies.

Han participat també en l'acte l'alcalde d'Olot, Josep Berga; el director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives, i la directora del festival, Tena Busquets.