Notícies

La Diputació continua donant suport al Festivalot, que recupera aquesta primavera els escenaris d'abans de la pandèmia 

Foto : Albert Piñeira, Joaquim Ayats, Rita Peré i els integrants d'Els Amics de les Arts.

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, participa en la presentació del Festival de Música en Família de Girona, que tindrà lloc el darrer cap de setmana de maig

Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert, entre els artistes que  hi actuaran

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la presentació de la setena edició del Festivalot, el Festival de Música en Família de Girona, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig, i que omplirà de concerts i activitats l'Auditori de Girona i el parc de la Devesa. Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert seran alguns dels artistes més destacats de l'edició d'enguany, segons han avançat els organitzadors.

Albert Piñeira ha explicat que el Festivalot ha «trencat tòpics» en relació amb el que se suposa que ha de ser la cultura adreçada al públic infantil. Ha raonat que, tradicionalment, els esdeveniments de música infantil han consistit en «una programació infantiloide, en el mal sentit de la paraula». «El Festivalot trenca aquest esquema i demostra que es pot fer un festival musical  amb tot el que suposa, al qual poden assistir tant el públic adult com els més petits», ha assenyalat. 

En aquest sentit, Albert Piñeira ha destacat que el Festivalot «ha omplert un buit, cosa especialment meritòria en una demarcació amb tanta activitat musical», i que des dels seus inicis, el 2015, s'ha convertit en «el festival de referència per a un públic infantil i familiar».

Torna el Festivalot Market

El Festivalot recupera aquest any els escenaris d'abans de la pandèmia, després de dues edicions en què la situació sanitària va obligar a aplicar restriccions. L'escenari principal seguirà ubicat a l'Auditori, on actuaran Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert. Properament es comunicaran més concerts i activitats que es faran al parc de la Devesa i al Palau de Fires de Girona, on torna el Festivalot Market.

Des d'avui ja són a la venda les entrades per als concerts a l'Auditori de Girona, que mantenen les tarifes habituals del festival, amb preus que oscil·len entre els dos euros i els dotze euros, segons el nombre d'espectacles comprats. 

Han participat també en l'acte el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; els tres membres del grup Els Amics de les Arts i directors artístics del Festivalot, Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret, i la directora del festival, Rita Peré.