Notícies

El vicepresident segon, Albert Piñeira, participa en la presentació d'Impulsa Cultura 2022

Foto : El vicepresident segon, Albert Piñeira, participa en la presentació d'Impulsa Cultura 2022

El programa de la Fundació Catalunya Cultura, en què col·labora la Diputació de Girona, dona suport i assessorament a projectes culturals privats ja en funcionament

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha pres part aquest divendres en la sessió informativa amb què s'ha presentat el programa Impulsa Cultura del 2022. Aquest pla de formació i acompanyament, organitzat per la Fundació Catalunya Cultura i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, té com a objectiu proporcionar suport i assessorament a projectes culturals privats ja en funcionament, per ajudar-los a ser viables. Fins a finals de febrer s'hi podran presentar projectes.

L'acte s'ha dut a terme per videoconferència i ha estat obert a qualsevol projecte que vulgui optar al programa. Albert Piñeira ha dit que «el programa Impulsa Cultura vol relligar l'empresa i les iniciatives culturals, tot impulsant la cultura, el talent i la creativitat». I ha afegit «Iniciatives com les que es presenten a Impulsa Cultura necessiten un assessorament, un acompanyament, recursos de màrqueting, una estratègia sòlida de finançament i patrocini, i aquestes eines poden arribar a ser molt més útils que una subvenció puntual». Piñeira ha conclòs aquesta intervenció dient que tot i que pugui semblar un tòpic, «és molt més adient ensenyar a pescar algú que no pas donar-li un peix».

El programa, que es desenvoluparà al llarg del 2022, en una primera fase oferirà diverses jornades de formació i acompanyament als participants. Posteriorment, els deu projectes finalistes gaudiran d'un acompanyament addicional, i un s'endurà el Premi Impulsa Cultura, guardonat amb 10.000 euros. Els altres nou finalistes es repartiran ajuts per un total de 63.000 euros.

Dos dels deu finalistes de la convocatòria de l'any passat van ser projectes culturals de les comarques gironines: Concerts a cegues, en què els assistents no coneixen el nom de l'artista que hi actuarà, i Escoles Planter de ConArte Internacional, que vincula l'educació i les arts a les aules. En edicions anteriors hi han participat altres iniciatives de la demarcació, algunes ja plenament consolidades: el Festival FlamenGi, la Xarxa Gironina de Cafè Teatre, el Festival InCadaqués i El Joc de la Innocència del Museu del Joguet.

La Fundació Catalunya Cultura va constituir-se el 2014 amb l'objectiu d'impulsar «la cultura, el talent i la creativitat com a via de cohesió i benestar social», a través d'una «aliança entre cultura i empresa». Hi estan representades diverses grans empreses catalanes o fortament implantades a Catalunya, i rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Cultura, les diputacions de Girona, Barcelona i Lleida, i la UdG.

En l'acte han pres part també el president de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares; la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Maite Esteve, i la responsable del programa Impulsa Cultura, Judith Bordas.