Notícies

L'edició del 2022 d'«Escenaris» trasllada el teatre professional a setze municipis del Gironès 

Foto : L'edició del 2022 d'«Escenaris» trasllada el teatre professional a setze municipis del Gironès 

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat aquest dijous en la presentació de la programació, que inclou 141 espectacles en 199 funcions fins al mes de juny

El saló de descans del Teatre Municipal de Girona ha estat l'escenari aquest dijous a la tarda de la presentació de la programació de la divuitena edició d'«Escenaris», el programa d'arts escèniques coordinat per la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès. Des de demà divendres i fins al mes de juny, s'han programat 141 espectacles en 199 funcions a sales petites i grans de setze municipis del Gironès. 

A l'acte, hi han assistit el vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira; el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, i l'assessora artística i coordinadora d'activitats d'«Escenaris», Mònica Aymerich. 

En la seva intervenció, Albert Piñeira ha destacat que «el programa "Escenaris" ha aconseguit consolidar una programació estable en poblacions que, per les seves dimensions, tenen molt limitat l'accés a les arts escèniques de qualitat. És una de les xarxes teatrals més grans del país i la més connectada al territori». 

En aquests divuit anys de festival, s'han sumat esforços que han permès consolidar els pobles més petits de la comarca com a programadors estables, evitar coincidències entre teatres veïns, unificar i multiplicar la difusió dels espectacles i potenciar les companyies de teatre professional, entre molts altres aspectes. 

Els espectacles

La programació, amb totes les mesures de seguretat pertinents, es podrà veure tant al Teatre Municipal de Girona i la sala La Planeta, on s'incorporen les propostes més arriscades i de teatre documental, com a municipis com Bescanó, Bordils, Madremanya, Medinyà, Sant Joan de Mollet o Sant Martí Vell.

També s'hi poden trobar espectacles que estan ara en cartellera als teatres del país, o que hi han estat, com Els Brugarol, de Bitó Produccions, o la darrera obra de Magda Puyo (Stabat Mater), i estrenes com Per fi sol, de Carles Sans (un dels components d'El Tricicle), o 23-F. Anatomia d'un instant, d'Àlex Rigola, i Ni rastre de qui vam ser, de Fel Faxedas i Carles Xuriguera. 

Pel que fa al teatre familiar, destaquen companyies com Teatre al Detall, que després de La nena dels pardals torna a sorprendre ara amb La motxilla de l'Ada, que tracta el tema de la transsexualitat d'una forma dolça i propera; Marga Socias amb Biblioteca de la curiositat infinita, o la novetat de PocaCosa Teatre, Una dent sota el coixí. Tota la programació es pot consultar al lloc web oficial del festival. 

L'edició del 2022 d'«Escenaris» s'encetarà aquest divendres (20 h) al Teatre Municipal de Girona, amb Tópico de Covadonga