Notícies

Les formacions corals i orquestrals del Conservatori presenten quatre concerts de Nadal per acabar el trimestre

Foto : Les formacions corals i orquestrals del Conservatori presenten quatre concerts de Nadal per acabar el trimestre

Els espectacles van tenir lloc al Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt al llarg del diumenge 19 de desembre

Durant els concerts, l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre va recollir 309 euros per a La Marató de TV3, destinada a la salut mental

Les diferents formacions corals i orquestrals del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona van passar diumenge, 19 de desembre, per l'escenari del Centre d'Arts Escèniques El Canal de Salt. Al llarg de tot el dia van tenir lloc quatre espectacles (al matí, a les deu i a dos quarts de dotze, i a la tarda, a dos quarts de cinc i a dos quarts de set), en què es va mostrar al públic el treball realitzat durant tot el trimestre.

Des dels grups de percussió fins als de cant coral de nivell elemental i grau professional; els cors Jove, Vivace, Allegro i el Cor de Cambra; les bandes infantil, juvenil, professional i la Big Band, així com les orquestres de guitarres, de nivell elemental, la Juvenil i la Simfònica: les diferents formacions orquestrals i corals, tant de nivell elemental com de grau professional, van interpretar obres pròpies de Nadal i les nadales La bella companyia i Les dotze van tocant, de Francesc Civil (aquestes últimes a càrrec del Cor de Cambra i sota la direcció d'Isabel Mantecón), com també altres obres clàssiques, com ara la Simfonia núm. 7 en la major, op. 92, a càrrec de l'Orquestra Simfònica, dirigida per Lluís Cavalleria.

En l'acte, el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, es va referir al Conservatori com "el centre de referència a la demarcació de Girona en l'àmbit de la formació musical". Després d'agrair a les famílies dels alumnes la confiança en l'organisme, va afegir que "la música és clau en el desenvolupament personal, cultural i educatiu dels nostres nens i nenes".

Tots els concerts que es van presentar diumenge van ser enregistrats per TV Girona i s'emetran durant les festes de Nadal, en diferents dies:

Concert de l'Orquestra de Guitarres, les bandes infantils, el Cor Jove, el Cor Allegro i l'Orquestra de Nivell Elemental
 
                DIVENDRES, 24 DE DESEMBRE           21.30 h
                DIVENDRES, 31 DE DESEMBRE           19.00 h

Concert de l'Orquestra Juvenil, l'Orquestra Simfònica i el Cor de Cambra

                 DISSABTE, 25 DE DESEMBRE        21.00 h
                 DISSABTE, 1 DE GENER                  19.00 h

Concert de la Banda Juvenil, la Banda de Grau Professional i la Big Band
 
                DIUMENGE, 2 DE GENER                 22.15 h
                DIMARTS, 4 DE GENER                     21.00 h

Concert de grups de percussió, cant coral de nivell elemental i grau professional i el Cor Vivace
 
                DIVENDRES, 7 DE GENER         11.00 h i 21.30 h
 
Al llarg de tot el dia, l'AFA del centre va recollir donatius per a La Marató de TV3, que es va celebrar el mateix diumenge. Les famílies van aportar 309 euros per a aquesta marató, dedicada a la salut mental.