Notícies

El Gran Circ de Nadal de Girona arriba a la vuitena edició amb l'espectacle Sobre gel 3

Foto : El Gran Circ de Nadal de Girona arriba a la vuitena edició amb l'espectacle Sobre gel 3

El vicepresident Albert Piñeira participa en la presentació juntament amb la regidora de l'Ajuntament Eva Palau, i el president del Circus Arts Foundation, Genís Matabosch  

L'espectacle tindrà lloc al pavelló de Fontajau entre el 25 i el 29 de desembre

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat en la presentació de la vuitena edició del Gran Circ de Nadal de Girona, juntament amb la regidora de l'Ajuntament de Girona Eva Palau i el president del Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, aquest dimarts al matí.

L'espectacle d'enguany, Sobre gel 3, tindrà lloc entre el 25 i el 29 de desembre i transformarà el pavelló municipal de Girona-Fontajau en un circ amb una pista de gel de 900 m2.

A semblança dels grans circs nadalencs de les grans capitals europees, Circus Arts Foundation produeix cada Nadal, des del 2014, un espectacle totalment nou dissenyat en exclusiva per a Girona. Cada any reuneix destacats artistes internacionals i gira al voltant d'un tema central: l'aigua, Orient, la Xina, etc.

En aquesta vuitena edició, el Gran Circ de Nadal de Girona presenta el seu nou espectacle, Sobre gel 3, concebut com el més gran espectacle de circ sobre gel mai ofert en la història, on més d'una trentena d'artistes estaran acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra. 

Pels organitzadors, el nou xou del Gran Circ de Nadal de Girona suma tres ingredients: la màgia d'aquestes festes, l'encís del circ i la bellesa del patinatge sobre gel. Es tracta d'un espectacle de gairebé dues hores de durada sense interrupció, on es podrà gaudir de fins a vint atraccions circenses sobre gel: acrobàcies, mà a mà, cercle aeri, pal central, monocicles, malabars, comicitat, cintes aèries i corda vertical, entre altres. 

El vicepresident Albert Piñeira ha destacat en la presentació de l'espectacle: «Des de la Diputació de Girona no ens cansem de repetir que l'activitat cultural és necessària. Per això, ens satisfà enormement que el Gran Circ de Nadal es pugui celebrar aquest 2021. Siguem ben conscients de seguir els protocols de seguretat i sanitaris establerts i les mesures recomanades per evitar la proliferació de la pandèmia i gaudim de la màgia del Nadal sumada a l'encís del circ internacional de qualitat i la bellesa del patinatge sobre gel. Girona ha trobat en el Gran Circ de Nadal el seu segell distintiu per a les festes nadalenques».

En l'espectacle d'enguany hi participaran una trentena d'artistes, que estaran acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra. 

A partir de dilluns vinent, s'iniciaran els preparatius per transformar el pavelló. Un cop desmuntat el parquet de l'equipament on es juguen els partits de bàsquet, s'instal·larà al mateix espai una pista de gel natural gegant de gairebé 900 m2. Paral·lelament, els trenta-vuit artistes internacionals que formaran part de l'espectacle arribaran dels seus respectius països per als assaigs previs. Concretament, provenen de Rússia, Cuba, Vietnam, Bielorússia, Lituània, Eslovàquia i Xile.

Cal tenir en compte que el Gran Circ de Nadal de Girona comptarà amb totes les mesures recomanades per evitar la proliferació de la COVID-19. El pavelló municipal de Girona-Fontajau disposa de tres portes d'accés, independents de les quatre habilitades per a la sortida dels espectadors, a més de ventilació certificada, amplada entre fileres o distribuïdors de gel hidroalcohòlic. Al llarg dels dies de programació del circ també es desinfectaran les butaques regularment, i serà obligatori l'ús de la mascareta.

Fins ara ja s'han venut més d'onze mil entrades anticipades per a les nou funcions previstes. Els tiquets tenen un cost a partir de 10 euros i ja es poden adquirir a través del web del Circ de Nadal (www.circnadalgirona.com), trucant al telèfon 972505317 o anant a les taquilles del Teatre Municipal de Girona (de dimecres a divendres, de 13 a 17 h), de Circusland Besalú (de dijous a diumenge, d'11 a 19 h) i del pavelló  municipal de Girona-Fontajau (els dies d'espectacle). 

Com a novetat d'aquest any, l'organització de l'espectacle comptarà amb el suport de l'Ajuntament de Girona, a través de l'Àrea de Drets Socials, així com de les empreses i entitats privades que col·laboren en el projecte «Circ solidari» per tal que les famílies amb pocs recursos de la ciutat puguin gaudir de l'experiència del Gran Circ de Nadal de Girona.

Documentació