Notícies

La Fundació Valvi entrega els seus premis amb la presència de la vicepresidenta quarta, Maria Àngels Planas

Foto : Fotos: M. Millan

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha assistit aquest dimarts a l'acte de lliurament dels Premis Fundació Valvi 2021, que ha tingut lloc a la sala Miquel Martí i Pol de la fundació gironina. 

El propòsit dels guardons, que han tornat després d'un any de parèntesi per la pandèmia, és distingir la trajectòria de persones o entitats de les comarques gironines en els àmbits de la natura, la solidaritat i la cultura. 

El Premi Joan Saqués d'aquest any ha estat per a l'empresari gironí Joan Ribas i Feixas, dinamitzador cultural i propietari de la Sala La Planeta, mort el juny passat. És la primera vegada que el guardó, que valora la trajectòria en el camp de la preservació, la conservació i la difusió del patrimoni cultural, es lliura a títol pòstum. 

El pelador de suro de Cassà de la Selva Eloi Madrià ha rebut el Premi Joaquim Codina pel seu ampli coneixement i per la defensa del massís de les Gavarres. Finalment, el Premi Salvador Sunyer ha recaigut en el pedagog de l'Escala Salomó Marquès com a historiador de l'educació i reconstructor de la història dels mestres exiliats. 

El president de la Fundació Valvi, Joaquim Vidal, ha lliurat als guanyadors una peça que ha creat exclusivament per a l'ocasió el ceramista Emili Biarnès.