Notícies

El vicepresident segon, Albert Piñeira, participa en la quarta Gala de l'Any d'Adifolk, a Lloret de Mar

Foto : Fotos: Adifolk

El Teatre Municipal de Lloret de Mar ha estat l'escenari aquest diumenge de la quarta Gala de l'Any d'Adifolk. Es tracta d'un esdeveniment dedicat a la cultura popular catalana, amb actuacions diverses i en el qual es repassen les activitats que l'associació ha portat a terme aquest 2021. 

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va intervenir en l'acte, en què va destacar: «Som un país amb una rica cultura popular que ve del passat, que s'elabora en el present i que es projecta al futur. I, per això, és tan important potenciar-la, una tasca que està desenvolupant Adifolk des de fa anys».

En la gala, hi van participar diferents grups de les comarques gironines. És el cas dels Gegants i Capgrossos, la Mulassa i la Comparsa de Carnaval de Lloret de Mar; l'Esbart Joaquim Ruyra i la Banda de Música de Blanes; la colla sardanista Trenc d'Alba de Girona i la Cobla Conrad Saló de la Bisbal d'Empordà.

Montserrat Marí, presidenta de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes i del Casal Català de Kansai, Osaka, al Japó, s'ha emportat un dels premis de l'any. En nom seu, l'ha recollit Laura Costa, directora general de la Catalunya Exterior de la Generalitat de Catalunya. També han estat guardonats el Foment de les Tradicions Catalanes i la Mulassa de Vic. 

Finalment, s'ha anunciat que el 34è Aplec Internacional d'Adifolk tindrà lloc l'any que ve al municipi portuguès d'Elvas.

La Gala de l'Any d'Adifolk es duu a terme cada any en una demarcació diferent de Catalunya, per bé que l'any passat va ser virtual a causa de la pandèmia de la COVID-19.