Notícies

La vicepresidenta quarta, M. Àngels Planas, i el diputat Eduard Llorà participen en la presentació del MOT 2022

Foto : Imatge de grup dels participants en la presentació a Girona.

La Diputació col·labora amb el festival, que omplirà Girona i Olot de debats literaris durant el mes de març 

Torna el MOT. La vicepresidenta 4a de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, i el diputat Eduard Llorà han participat aquest dilluns en la presentació del Festival MOT, que tindrà lloc entre els dies 17 i 22 de març simultàniament a Girona i Olot. El festival literari, que arriba a la seva vuitena edició, portarà a totes dues ciutats autors destacats, editors i crítics literaris per debatre al voltant d'un fil conductor, que per al 2022 serà «Literatura i ruralitat».

La presentació, que representa el primer avanç de la programació del MOT 2022, s'ha dut a terme en sengles actes a les dues seus del festival. A Girona, M. Àngels Planas ha assenyalat que «els ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines, però també de tot el país, podran gaudir de ben a prop de les reflexions d'autors i experts, i això garanteix una màxima connexió amb els lectors». A Olot, Eduard Llorà ha ressaltat que la corporació «continua apostant per un festival de molt alta qualitat, que apropa els escriptors al públic, i que és un exemple de col·laboració entre administracions».

El MOT és un festival de divulgació literària d'abast nacional que s'organitza anualment, a la primavera. Es tracta d'un projecte municipal però amb vocació de servei públic per a tot el país. El seu objectiu principal és acostar els escriptors al públic. Amb aquesta finalitat el MOT du a les comarques gironines figures nacionals i internacionals de renom en l'àmbit literari. L'organitzen els ajuntaments de Girona i Olot, amb la participació de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat .

Per a aquesta edició, el festival ja ha confirmat la participació d'autors com Anna Ballbona, Eva Baltasar, Raül Garrigasait, Toni Sala (tots quatre de Catalunya), Selva Amada (Argentina), Fernanda Melchor (Mèxic), Pilar Adón (Madrid) i María Sánchez (Andalusia).

Converses, vermuts i participació dels estudiants

El festival se centra en nombroses converses en què hi participen dos o més autors, al voltant d'un tema concret. Es completa amb col·loquis més informals en forma de vermut, de vídeos breus en què els autors convidats s'adrecen directament als lectors i d'altres activitats paral·leles en col·laboració amb entitats i associacions. A més, en les setmanes prèvies al festival, es duran a terme tallers de creació i xerrades en centres de secundària i batxillerat de Girona i Olot.

En els dos actes de presentació han participat també el vicealcalde de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats; l'alcalde d'Olot, Josep Berga; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calatayud; les codirectores del festival, Glòria Granell i Judit Badia, i les comissàries de l'edició del 2022, Maria Bohigas i Roser Vernet.