Notícies

Miquel Noguer assisteix al lliurament dels Premis Literaris de Girona

Foto : Fotos: M. Artalejo

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va assistir aquest dimarts al vespre al lliurament dels Premis Literaris de Girona, que enguany commemoren el 54è Premi Bertrana de novel·la. A l'acte hi van ser presents nombroses autoritats, com ara Pere Aragonès, president de la Generalitat; Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Mariàngela Vilallonga, presidenta de la Fundació Prudenci Bertrana; Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura, i Josep Piferrer, diputat d'Educació, entre d'altres.

Durant la seva intervenció, el president va assenyalar que «la tasca d'aquests premis ha estat i continua sent la divulgació de la literatura i la cultura catalanes. Una tasca que en el darrer any, marcat per la COVID-19, ha pres més protagonisme. La cultura ha esdevingut un punt d'unió entre les persones en moments de distància social obligada».

Així mateix, Miquel Noguer va destacar la importància d'aquests premis per a la divulgació de la literatura i la cultura catalanes. I en aquest sentit va afirmar que «per a la Diputació de Girona és un orgull poder continuar donant suport a aquests premis». I va afegir: «Ara ens toca a tots omplir les llibreries i fer costat al sector literari». Els Premis Bertrana sumaran un nou Premi "Aurora Bertrana" en la seva edició de 2022.

Els Premis Literaris de Girona apleguen un conjunt de guardons de literatura en català atorgats anualment (algun dels quals, des del 1968) per la Fundació Prudenci Bertrana. Els guanyadors d'enguany han estat:

  • 54è Premi Prudenci Bertrana de novel·la: Amor a l'art, de Tània Juste.
  • 44è Premi Miquel de Palol de poesia: D'una sola branca, de Susanna Rafart.
  • 42è Premi Carles Rahola: La Via Augusta del segle XXI: El corredor mediterrani contra l'Espanya radial, de Josep Vicent Boira.
  • 36è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil: L'assassina de Venècia, de Pol Castellanos.
  • 27è Cerverí a la millor lletra de cançó per votació popular: Meteorit ferit, un dels temes que formen part de 'Clamor', el darrer treball de Maria Arnal i Marcel Bagés.
  • 21è Lletra al millor projecte digital per a la lectura i literatura catalana:  Canal Malaia, un projecte que té com a objectiu potenciar el català entre els joves a les xarxes socials. I, en concret, una proposta per apropar les deu lectures obligatòries en català durant el Batxillerat.