Notícies

La Diputació dona suport al cicle cultural Ripollès 5 Sentits, que aquest estiu celebra la segona edició

Foto : El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, <spa

El vicepresident segon de la corporació, Albert Piñeira, ha participat aquest dimarts a la tarda en la presentació del festival, que tindrà lloc els dissabtes del 14 d'agost al 4 de setembre

Ripollès 5 Sentits és un festival que permet redescobrir els racons més especials del patrimoni del Ripollès amb visites, concerts i degustació de productes locals. Es tracta d'un projecte que té per objectiu que tant els visitants com els habitants locals prenguin consciència del potencial d'aquesta comarca, i per això reivindica el valor del romànic, de la música i del producte agroalimentari del territori. La presentació de la segona edició del festival ha tingut lloc aquesta tarda, i ha anat a càrrec de Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal del Ripollès i d'Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona.

Aquest cicle d'esdeveniments combina la divulgació del patrimoni del romànic de la comarca, la promoció del talent vinculat a l'Escola Comarcal de Música del Ripollès i la producció agroalimentària local. Durant la presentació, el vicepresident segon de la Diputació i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha ressaltat que «Ripollès 5 Sentits és, sobretot, un projecte de territori que recorre a la cultura, entesa en un sentit molt ampli, com a eina de dinamització econòmica i d'atracció turística. I també és un instrument de generació d'orgull de pertinença territorial i de cohesió social».

Ripollès 5 Sentits tindrà lloc al llarg de cinc dissabtes: començarà el 14 d'agost i acabarà el 4 de setembre. Prenent com a joc el número cinc, les activitats comencen a les cinc de la tarda en una jornada doble: de cinc a set es fa una descoberta del poble amfitrió de l'esdeveniment i a les set hi ha una actuació musical que es clou amb una degustació gratuïta de productes locals. També són cinc les viles amfitriones aquest 2021: Vallfogona del Ripollès (14 d'agost), Queralbs (21 d'agost), Ogassa (22 d'agost), Sant Pau de Segúries (28 d'agost) i Vilallonga de Ter (4 de setembre). Les activitats son gratuïtes i cal fer reserva prèvia.