Notícies

Semega adquireix nou furgonetes per als seus controladors lleters a les comarques gironines

Foto : Semega adquireix nou furgonetes per als seus controladors lleters a les comarques gironines

Els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega) de la Diputació de Girona han adquirit nou furgonetes lleugeres Ford Transit Courier d'ús professional per als controladors lleters que l'entitat té distribuïts arreu de la demarcació de Girona. Ho han fet mitjançant un arrendament per un període de quatre anys, a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

A partir d'ara, aquests controladors poden portar a terme la seva tasca sense necessitat d'utilitzar els seus cotxes particulars. Es tracta de visites mensuals a les diferents granges per conèixer la qualitat química i bacteriològica de la llet, així com les incidències reproductives mensuals. "L'adquisició d'aquests vehicles era una petició llargament reivindicada i suposa un pas endavant molt important per l'ens", ha destacat el diputat i president de Semega, Josep Sala. 

El control lleter oficial és essencial per a la millora genètica del bestiar boví de llet. En aquest sentit, amb aquesta acció i d'altres com el Llibre Genealògic de la Raça Frisona i la inseminació artificial, s'han fet grans progressos en les darreres dècades. La mitjana de lactació per vaca ara se situa al voltant dels 10.000 litres en les 110 granges amb control lleter de Semega i l'Associació Frisona de Girona (AFRIGI) a la demarcació. 

La Diputació de Girona, a través dels Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada, ofereix aquest servei a les ramaderies de boví de llet a les comarques gironines des del 1968. Durant tots aquests anys, ha estat part activa en la transformació i modernització del sector fins a nivells altament competitius.