Notícies

La vicepresidenta M Àngels Planas assisteix a la Jornada d'Innovació Tecnològica en Smart Cities

Foto : Autoria: E- Kelele
Aquest matí ha tingut lloc a l'auditori Josep Irla de Girona la Jornada d'Innovació Tecnològica en Smart Cities. La Diputació de Girona hi ha estat present, amb l'assistència de la vicepresidenta tercera, M Àngels Planas, que ha pronunciat el discurs de cloenda de la jornada.

Smart city _ciutat intel·ligent_ és el terme que defineix un nou model de ciutat que integra iniciatives orientades a millorar la qualitat de vida de les persones i que dona resposta als nous reptes de la ciutat en àmbits com la gestió d'infraestructures, la salut i els serveis socials, l'energia, la mobilitat urbana, la sostenibilitat mediambiental o la governança, i que utilitza de manera intensiva les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L'organització d'aquesta jornada ha estat a iniciativa del Cercle Tecnològic de Catalunya, amb la col·laboració del Clúster Digital i amb el suport d'ACCIÓ.

Durant la seva intervenció, M. Àngels Planas ha afirmat que «la implementació i el desenvolupament de projectes de smart cities és complex: requereixen una visió transversal i integrada, i en aquest sentit és rellevant el paper de les administracions públiques per tal d'acompanyar les empreses".

A la jornada hi han participat professionals com Ugo Valentí, director de l'Smart City Expo World Congress; David Comas, conseller delegat de Nexus Geographics; Jordi Xirgo, cap de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial i Smart Cities de l'Ajuntament de Girona; Eduard Ayach, president de Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya i vicepresident d'ASETRANS, l'Associació Transports Girona; José Antonio Ondiviela, Government/Local & Regional - SmartCities Solutions Director a Microsoft; Josep Lluís de la Rosa, director del Màster "Smart Cities" de la Universitat de Girona; Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar Girona; Jordi Pietx, gerent d'Ecoembes a Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears; Narcís Bartina, cap de l'àrea de Gestió Energètica de DSET.