Notícies

Èxit del Pla d’Administració Electrònica que la Diputació de Girona ha implementat a municipis gironins

Foto : Èxit del Pla d’Administració Electrònica que la Diputació de Girona ha implementat

Els bons resultats del Pla d’Administració Electrònica que la Diputació de Girona i el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) van implementar experimentalment als ajuntaments de la Cellera de Ter, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva i la Vall de Bianya n’han possibilitat el desplegament a 52 ajuntaments de tot Catalunya, 21 dels quals són gironins. La Diputació de Barcelona durant aquest any s’ha adherit a col·laborar per implantar aquest model als municipis, mentre que les diputacions de Lleida i Tarragona estan valorant si s’hi incorporaran.

La implantació d’aquest model ha facilitat que els ciutadans puguin fer els tràmits per Internet de manera més fàcil. Les peticions per a aquest tipus de tràmits han incrementat com a mínim un 50 %, de manera que en alguns casos s’ha passat de dos o tres tràmits anuals a més de 300.

El Pla d’Acció eMunicipis té com a objectiu ajudar els ajuntaments a tramitar tots els procediments administratius electrònicament, tal com estableix la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. La implementació del pla es duu a terme mitjançant l’oferiment d’assessorament personalitzat i d’un programari específic que permet la modernització i agilització de les gestions administratives, així com el progressiu abandonament de l’ús del paper. 

Albert Gómez, diputat de Noves Tecnologies, ha explicat que «es tracta d’un pla que millora la gestió municipal i que reverteix positivament en benefici de l’eficàcia, l’eficiència, el control intern i la transparència».

La bona acollida del Pla d’Acció eMunicipis s’està fent palesa, especialment, entre els ajuntaments més petits, que són els que tenen més dificultats en la transició del paper al byte, ja que disposen de menys recursos econòmics i humans. Ara, l’objectiu és fer extensiu el Pla a la resta de municipis catalans, de manera que es pugui facilitar a tots els municipis del principat les eines suficients per aconseguir la implantació de l’administració electrònica.