Notícies

Divuit equips participen en la setena edició de la ROBOCAT, a l'escola FEDAC del barri de Sant Narcís de Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, ha intervingut en el lliurament dels premis als millors projectes en les categories júnior i sènior

L'agricultura sostenible és l'eix sobre el qual està gravitant la setena edició de la ROBOCAT, el campionat de robòtica de Catalunya, que organitza El Racó dels Robotaires amb el suport, entre altres institucions, de la Diputació de Girona. Un any més, Girona ha estat una de les seus de les tres fases territorials, juntament amb Barcelona i Mataró. 

Aquest diumenge, l'escola FEDAC del barri de Sant Narcís ha acollit la competició a la demarcació, amb un total de divuit equips inscrits. Es repartien en dues categories: la júnior, dirigida a l'alumnat de cinquè i sisè de primària i primer i segon d'ESO; i la sènior, amb estudiants de tercer i quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. 

El diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, ha assistit a l'esdeveniment i ha participat en el lliurament dels guardons als guanyadors. Ho ha fet juntament amb el president de la ROBOCAT, Guillem Martínez, i el director dels Serveis Territorials d'Educació, Àdam Manyé, 

En el seu torn de paraula, el diputat Jordi Xargay ha volgut subratllar que «es tracta d'un esdeveniment obert a tothom i que potencia el desenvolupament tecnològic». «Com hem comprovat», ha dit, «s'hi posa de manifest el talent jove que tenim a casa nostra. Per això, el nostre paper com a institucions és col·laborar amb aquestes iniciatives. No ens hem de conformar a ser testimonis dels canvis, sinó a impulsar-los per fer-los possibles». 

Dels divuit equips participants, els nou que han obtingut una millor puntuació s'han classificat per a la gran final de Catalunya, que tindrà lloc aquest dissabte, 13 de maig, a Olesa de Montserrat (Barcelona). 

La ROBOCAT es va crear l'any 2016 amb la voluntat de ser un campionat de robòtica assequible, per evitar que els recursos econòmics siguin un impediment per endinsar-se en el món de la tecnologia, i lliure, per desmarcar-se de les marques comercials i poder elaborar i programar robots amb qualsevol tipus de material i plataforma.