Notícies

Vuit empreses i entitats gironines vinculades a l'ús de les noves tecnologies, reconegudes en els premis E-TECH 2022

Foto : Fotos: M. Millan

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, ha entregat el Premi a la Millor Iniciativa en l'Administració Local a la Fundació Salut Empordà i a Eurecat pel projecte eVisió

L'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona) ha celebrat aquest dilluns la gala d'entrega dels premis E-TECH 2022 a l'auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. Els guardons tenen el suport de la Diputació de Girona i reconeixen les empreses, institucions, entitats i persones de la demarcació que, amb la seva tasca, contribueixen a difondre i desenvolupar les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 

L'acte ha comptat amb la participació del diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, que hi ha entregat el Premi a la Millor Iniciativa en l'Administració Local. Els guanyadors han estat la Fundació Salut Empordà i Eurecat pel seu projecte eVisió, que permet fer revisions de la vista a través d'una aplicació per a telèfons mòbils, eliminant la necessitat de desplaçar-se a un centre mèdic. 

Prèviament, en el seu torn de paraula, Jordi Xargay ha destacat: «La qualitat dels projectes presentats any rere any en aquests premis posen de manifest l'enorme talent amb què comptem a casa nostra en un àmbit, el de les noves tecnologies, imprescindible en les nostres vides». «A la Diputació, en som plenament conscients i, per aquest motiu, des de fa temps treballem per impulsar l'Administració digital als ens locals», ha conclòs el diputat. 

Aquests han estat els guanyadors de les vuit categories dels premis E-TECH 2022:

  • Premi a la Millor Iniciativa en la Digitalització de l'Empresa: Noupunt, pel seu projecte Noupunt360. L'empresa es dedica a proveir viatges virtuals i tota mena de solucions basades en tecnologies de realitat virtual.
  • Premi a la Millor Iniciativa en l'Administració Local: projecte eVisió, treballat conjuntament pel centre tecnològic Eurecat i la Fundació Salut Empordà.
  • Premi a la Millor Gestió en Llengua i Comunicació en les TIC: Via Denuncia pel seu projecte Condor, una bústia ètica que facilita la imposició i recepció de denúncies. 
  • Premi a la Millor Estratègia en Màrqueting Digital: BizMarketing per l'estratègia de màrqueting digital que van dissenyar per a Roser Group.
  • Premi Internacional E-TECH: Bio-farma.es, un mercat web de parafarmàcia.
  • Premi a la Trajectòria de l'Empresa TIC: Obliku, empresa dedicada a la creació de programari per a entorns empresarials. 
  • Premi al Projecte Tecnològic Emergent: Tensor Medical, de Tensormedical, SL, empresa dedicada a desenvolupar biomarcadors basats en intel·ligència artificial.
  • Premi Referent E-TECH: Francesc Fajula, conseller delegat de Mobile World Capital Barcelona.

La gala de lliurament de la setzena edició dels Premis E-TECH s'ha pogut seguir també en directe per streaming