Notícies

Fermí Santamaria assisteix a la inauguració de les obres de millora del carrer Major de Capmany

Foto : Autoria: E. Kelele
Avui, a la una del migdia, ha tingut lloc, a Capmany, l'acte inaugural de les obres de millora del carrer Major d'aquest municipi. El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, ha participat en aquesta inauguració, que s'emmarca dins de la Festivitat de Santa Àgata, festa major del municipi. A l'acte també hi han participat Joan Fuentes, alcalde de Capmany, i Pere Vila, delegat territorial del Govern a Girona, entre d'altres.

Les actuacions de millora a Capmany s'han centrat en el carrer Major del municipi, en el tram que va des de la plaça Major fins a la capella de Sant Sebastià. En concret, s'han centrat en la millora de serveis i paviments del carrer Major, «tan necessàries i urgents per al municipi», ha comentat Fermí Santamaria.

El vicepresident també ha volgut remarcar que «aquestes reformes, tant pel que fa a serveis com a paviments, representen una millora significativa per als veïns i per al municipi. Seguretat, accessibilitat o cura pel medi ambient són alguns dels aspectes que s'assoleixen després d'haver-les executat».

Algunes de les actuacions dutes a terme han estat la renovació de la xarxa d'aigua potable i de la xarxa de clavegueram. Aquests serveis patien freqüents incidències que suposaven un perill tant per a vehicles com per a vianants. A més, s'ha implantat la xarxa d'aigües plujanes, s'ha renovat la xarxa d'enllumenat públic (amb la introducció de làmpades LED) i s'han soterrat les línies de les xarxes de telèfons i de baixa tensió. Gràcies a aquesta última actuació, s'eliminarà l'impacte visual que les xarxes ocasionaven.

Per acabar, també s'ha renovat el paviment, tant de la calçada com de les voreres d'aquest tram del carrer Major, de manera que s'afavoreix l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. Les voreres s'han construït al mateix nivell de la calçada i es distingeixen d'aquesta per la diferència de materials.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona ha volgut apuntar que «des de la Diputació de Girona estem molt orgullosos d'haver col·laborat en aquest conjunt d'actuacions» i ha assegurat que «invertir en serveis municipals suposa la satisfacció de l'interès públic. Des de la Diputació de Girona ens complau veure com el nostre ajut ha contribuït en la millora del benestar per als nostres ciutadans; en aquest cas, per als veïns i veïnes de Capmany».

El Fons de Cooperació Econòmica i Cultural del 2018 de la Diputació de Girona ha aportat 36.747 euros a les obres. A més, s'ha concedit una subvenció extraordinària de Presidència de 45.000 euros. En total, s'han invertit 81.747 euros en aquestes actuacions de millora del carrer Major de Capmany.

Aquesta obra, que és una continuació de l'executada amb anterioritat a la plaça Major de la vila i als carrers adjacents, donarà uniformitat urbanística al nucli històric de Capmany.