Notícies

Carles Àlvarez, a la inauguració del nou pont de connexió a la GIP-5251 a Viladrau

Foto : Autoria: M. Millan
Carles Àlvarez, diputat delegat de Xarxa Viària Local de la Diputació de Girona, ha assistit juntament amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; l'alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, i l'alcalde de Sant Sadurní d'Osormort, Enric Riera, entre altres autoritats, a la inauguració del nou pont de connexió a la carretera GIP-5251 i de les obres de condicionament i eixamplament de la carretera BV-5251 als termes municipals de Viladrau i de Sant Sadurní d'Osormort (la Fullaca). Carles Àlvarez ha destacat que «les dues institucions hem entès l'excepcionalitat de l'entorn i hem assumit el lideratge de la gestió que ens pertoca en aquesta via de comunicació».  L'alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, ha comentat que «la millora de la carretera de la Fullaca és una infraestructura que estàvem esperant des de fa disset anys i que en fa només dos encara hi havia veïns que no es creien que s'acabés realitzant». Les obres han estat executades per la Diputació de Barcelona. L'import total de l'actuació ha estat de 2.833.370,29 €  (IVA inclòs). El límit provincial entre Girona i Barcelona es situa al punt quilomètric PK 1 + 900 de la carretera BV-5251; per tant, part de les obres executades estan situades a la província de Girona. El punt de connexió entre les carreteres BV-5251 i GIP-5251 coincideix amb el pontó existent que encreua la riera Major. Des d'aquest punt l'administració titular de la carretera GIP-5251 és la Diputació de Girona.

La BV-5251 és la carretera de la Fullaca al terme municipal de Sant Sadurní d'Osormort. La GIP-5251 és la carretera de Puigdefàbregues al Masvidal, al terme municipal de Viladrau.

El diputat, Carles Àlvarez, ha conclòs que «les vies de comunicació com aquesta carretera GIP-5251 són eines que permeten a pobles com Viladrau poder ser considerats bons indrets per viure. Les carreteres són instruments necessaris perquè l'equilibri territorial que el país necessita sigui més fàcil».