Notícies

La Diputació construirà una rotonda per millorar la seguretat viària a Begur

Foto : Foto: Google maps

La Diputació construirà una rotonda que millorarà la seguretat d'una de les vies d'accés a Aiguablava i Fornells (Begur). En el darrer ple la corporació va aprovar un conveni amb l'Ajuntament de Begur que estableix que la Diputació assumirà la construcció d'una rotonda en la intersecció de les carreteres GI-P-6531, de Palafrugell a Begur per Esclanyà, i GI-P-6352, que parteix d'aquesta darrera via fins a la platja d'Aiguablava. 

Tal com havia manifestat l'Ajuntament del municipi baixempordanès, és necessari modificar aquest accés construint-hi una rotonda que permeti canalitzar el trànsit i evitar d’aquesta manera conflictes viaris. De fet, al punt quilomètric 3,990 la cruïlla ha esdevingut un punt on es produeixen incidents i algun accident, atesa la gran quantitat de cotxes que hi circulen, sobretot a l’estiu. Així mateix, aquesta nova actuació facilitarà una millora del trànsit en la sortida de la urbanització Residencial Begur. 

La Diputació redactarà el projecte constructiu en el qual es definiran totes les actuacions necessàries per a l’execució, i el pressupost aproximat es preveu que no superi els 250.000 €. 

Millora d'un tram del camí que enllaça la carretera d'Espolla amb el coll de Banyuls

El darrer ple de la Diputació també va aprovar inicialment un projecte per condicionar un tram del vial que uneix la carretera d'Espolla amb el coll de Banyuls. 

Aquest projecte garantirà una millora del tram de 850 m de llargada, el qual es dotarà d'una calçada de 5,5 m i dos vorals de 25 cm. A més, el gual del còrrec de Coma Pruna serà substituït per una estructura hidràulicament suficient. Les obres tindran una inversió estimada de 365.648,76 €.