Notícies

La Diputació aprova millorar la carretera que enllaça la C-31 amb el nucli urbà de Vall-llobrega

Foto : La Diputació aprova millorar la carretera que enllaça la C-31 amb el nucli urbà de Vall-llobrega

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat el projecte de condicionament del vial que uneix la C-31 amb el nucli de Vall-llobrega, amb un pressupost de 281.011,97 euros. Un cop aprovat, els tràmits s’iniciaran amb les expropiacions dels terrenys afectats. Aquests terrenys pertanyen a catorze finques diferents. Tot seguit, es durà a terme la licitació de l’obra i, finalment, s’executarà.

Amb aquesta millora es pretén deixar la carretera segons estableix el pla de la Generalitat de Catalunya. El que es farà és augmentar-ne l’amplada i fer més confortable el quilòmetre que es millora.

Aquesta carretera se suma a l’absorció de carreteres que des de la Diputació es vol mantenir amb la intenció d’ajudar els municipis. En el desenvolupament del pla, que té una durada de 24 anys, la Diputació assumirà el traspàs de 300 quilòmetres de xarxa viària de titularitat municipal i 240 quilòmetres de carreteres autonòmiques. Al llarg d’aquest any, el Ple de la Diputació ja ha establert convenis amb altres ajuntaments perquè cedeixin camins municipals. El primer va ser el camí de la C-31 a Fortià, als municipis de Fortià i Vilamalla; i després es van aprovar convenis de cessió amb Santa Cristina d’Aro, per al camí de la C-65 al nucli urbà de Santa Cristina, i amb Camprodon i Montagut i Oix, per al camí de Beget a Oix.