Notícies

Inauguració del camí de vianants i carril bici entre el nucli d’Albons i la carretera C-31 per millorar la seguretat

Foto : Inauguració del camí de vianants i carril bici entre el nucli d’Albons i la carretera C-31 per mi

L’alcalde d’Albons, Joan Hostench, i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, han inaugurat avui dissabte al matí el camí de vianants i carril bici al costat de la carretera GI-6321, entre el nucli urbà d’Albons i la Creu, a tocar de la carretera C-31. La finalitat del vial és facilitar el pas de les persones que van a peu o amb bicicleta, ja que la carretera actual és estreta i hi manca enllumenat. El camí, fet sobre terrenys cedits gratuïtament pels seus propietaris, fa 3 m d’ample i uns 600 m de llarg, i té bancs, faroles, arbres i una font. El terra és de sauló i s’hi ha afegit una cuneta de formigó per recollir les aigües plujanes i s’ha hagut de fer un pont per superar un rec. L’execució del projecte ha anat a càrrec de l’empresa Excavacions J. Peraferrer, SL. El pressupost de l’actuació ha estat de 114.624,83 €, dels quals la Diputació n’ha assumit el 90 %, és a dir, 103.162,34 €.

“És una millora, però era una necessitat” ha dit l’alcalde durant l’acte inaugural, conscient del perill que representa per vianants i ciclistes haver de passar per la carretera, especialment a l’hivern. “Amb aquest vial evitem els perills”, ha sentenciat Hostench. El president de la Diputació també ha ressaltat la importància del vial de cara a millorar la seguretat dels habitants d’Albons. Així mateix, ha destacat que el nou camí ajudarà a «promoure hàbits saludables» i ha reiterat «el compromís de la Diputació de millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans de les nostres comarques». Giraut ha tallat la cinta i, seguidament, les autoritats, entre els quals hi havia el diputat del Parlament de Catalunya i regidor de la Bisbal d’Empordà, Xavier Dilmé, i una trentena de veïns del municipi han fet un recorregut pel traçat.

La construcció del camí paral•lel a la carretera que va del poble a la Creu era una de les prioritats que s’havia marcat l’actual govern albonenc El nou vial anirà molt bé per a la gent que va a buscar els autocars a la C-31, sobretot a l’hivern, quan de seguida és fosc. Però també se’n beneficiaran els habitants de la dotzena de cases que hi ha a la zona de la Creu, els escolars del col•legi d’Albons quan van d’excursió a la muntanya de Sant Grau i tots els veïns quan van a l’ermita de Sant Grau per celebrar la festa major del poble, el 13 d’octubre.