Notícies

Inaugurades les obres d'ampliació i millora d'un tram d'1,7 quilòmetres de la carretera entre Camós i la cruïlla de Corts

Foto : Fotos: P. Duran

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que l'actuació servirà per reduir-ne el risc d'accidents i millorar-hi la circulació

La corporació ha finançat la totalitat dels treballs, que han tingut un cost d'1,5 milions d'euros i han durat uns onze mesos

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Camós, Teresa Brunsó, han inaugurat aquest dissabte al matí les obres de condicionament d'un tram d'1,7 quilòmetres de la carretera GIV-5147, que connecta el nucli urbà de Camós i la cruïlla de Corts (Cornellà del Terri). 

El propòsit de les obres ha estat eixamplar i millorar la calçada del vial per tal de reduir-ne el risc d'accident i millorar-hi la circulació. Fins ara, aquest tram presentava un traçat amb molts revolts i una amplada variable entre quatre i cinc metres, insuficient per al volum de trànsit que hi circula (uns 700 vehicles diaris). A més, molts són vehicles agrícoles que treballen els camps de la zona i camions de gran tonatge. 

L'actuació, que ha durat onze mesos, s'ha dividit en dues parts. En els cinc-cents metres més a prop de la cruïlla de Corts, s'hi ha fet una nova intersecció i s'hi ha modificat una part del traçat per eliminar revolts, amb un nou viaducte sobre el Remençà, el punt on ha tingut lloc la inauguració. En la resta, s'ha eixamplat la calçada existent fins als set metres d'amplada. 

La titularitat de la carretera correspon a la Diputació de Girona, que ha finançat la totalitat de les obres (1,5 milions d'euros). El president, Miquel Noguer, ha destacat: «Aquesta és una actuació llargament reivindicada per l'Ajuntament de Camós. És un vial molt transitat, i els dèficits que presentava originaven, habitualment, problemes de circulació perquè dos vehicles pesants no podien circular-hi alhora; un s'havia d'arraconar perquè hi pogués passar l'altre». 

«Sempre hem dit que la prioritat de la Diputació és dotar les nostres carreteres de més seguretat viària, eliminant punts crítics que puguin originar accidents», hi ha afegit el president de la Diputació de Girona. 

Per la seva part, l'alcaldessa de Camós, Teresa Brunsó, ha agraït a la Diputació de Girona l'execució d'aquesta obra, que era «molt necessària per al municipi». A la inauguració també han assistit altres alcaldes de la comarca del Pla de l'Estany, així com l'exalcalde de Camós Josep Jordi. 

 

Reunió a l'Ajuntament de Camós

Prèviament a la inauguració, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcaldessa de Camós, Teresa Brunsó, han mantingut una trobada a l'Ajuntament per tractar temes que afecten el municipi. Al final, Miquel Noguer ha signat al llibre d'honor del consistori.