Notícies

La Diputació millora la carretera de Madremanya, hi crea una via verda paral·lela i prepara la infraestructura per a la fibra òptica

Foto : La Diputació millora la carretera de Madremanya, hi crea una via verda paral·lela i prepara la infraestructura per a

Recta final de les obres de millora a la GIV-6701, que enllaça Bordils i Corçà passant per Madremanya. La carretera forma part de la Xarxa Viària de la Diputació de Girona i, des de fa un any i mig, s'hi està actuant per condicionar-ne el tram de Madremanya i el de Monells. S'hi ha creat una via verda paral·lela perquè vianants i ciclistes hi puguin circular amb més seguretat i, també, s'ha preparat la infraestructura per a la fibra òptica. Justament, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay, s'han reunit aquesta tarda amb l'alcalde de Madremanya, Albert Peracaula, per tractar diferents projectes del municipi, de l'acabament de les obres a la GIV-6701 i de la intersecció d'aquesta carretera amb el nucli del poble. També han visitat diversos indrets de Madremanya, així com el Centre Intergeneracional Rural i i les actuacions que s'han fet en el tram de carretera que transcorre pel municipi.   


El projecte que s'està acabant d'executar a la GIV-6701 és fruit d'un conveni entre la Diputació, i els ajuntaments de Madremanya i de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. En concret, la Diputació ha redactat el projecte, contractat, expropiat i dirigit les obres. També ha assumit l'import dels treballs previs, demolicions i les obres del moviment de terres. I els ajuntaments han assumit el cost del trasllat dels serveis municipals afectats i de la resta d'obres de la via verda. 


En el cas del tram de Monells, l'import del projecte ha estat de 1.107.300,26 euros, i 922.112,27 euros els ha assumit la Diputació. Pel que fa al tram de Madremanya, el cost total ha estat de 1.122.824,11 euros, dels quals 903.970,01 han estat a càrrec de la corporació.