Notícies

Miquel Noguer assisteix a la posada en servei del nou pont sobre la Tordera que connecta Blanes i Malgrat de Mar

Foto : Fotografia: Territori i Sostenibilitat

El diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay, ha acompanyat el president de la Diputació de Girona en l'acte, en el qual també ha participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

El pont s'ubica en el mateix emplaçament que el malmès pel Gloria el gener passat i la Diputació de Girona en tindrà la titularitat

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat aquest migdia el nou pont sobre la Tordera que connecta les carreteres BV-6001 i GIP-6831 entre Blanes i Malgrat de Mar. L'acte institucional ha estat previ a la reobertura del vial al trànsit de vehicles.

En la visita, l'ha acompanyat el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay. També hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; els alcaldes de Blanes, Àngel Canosa, i de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i els diputats de la Diputació de Barcelona Pere Pons i Xesco Gomar.

Les inundacions provocades pel temporal Gloria els dies 21 i 22 de gener passats van afectar greument el pont sobre el riu Tordera, que uneix la BV-6001 i la GIP-6831, de les quals és titular la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona respectivament. Tant és així que el trànsit va quedar tallat en un punt on circulaven uns 8.000 vehicles diaris.

Les obres d'emergència per reconstruir el pont, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros, van començar el febrer passat i els últims treballs que resten s'acabaran d'enllestir durant el desembre.

El nou pont s'ubica en el mateix emplaçament que l'anterior, té una longitud de prop de 220 metres i una amplada de 13 metres. L'estructura consta de quatre piles que donen lloc a tres trams de 51 metres i a dos de 33 metres. És més ample que el que va quedar malmès pel temporal i integra un carril específic per a vianants i ciclistes de 3 metres d'amplada.

Les actuacions també han comportat la reconstrucció dels accessos al pont des de la BV-6001 i la GIP-6831. Un cop s'hagi acabat tota l'obra, el Departament de Territori i Sostenibilitat en lliurarà la titularitat a la Diputació de Girona, que ja la tenia pel que fa al pont que va quedar destrossat el gener passat.