Notícies

S'inaugura el Postgrau en Hisenda Autonòmica i Local: Finançament, Pressupost i Comptabilitat

Foto : Autoria: E. Kelele
Aquesta tarda, a la Casa de Cultura de Girona, ha tingut lloc la inauguració del Postgrau en Hisenda Autonòmica i Local: Finançament, Pressupost i Comptabilitat. En l'acte hi ha participat M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona; Joaquim Solé, codirector del Postgrau; i Yolanda Toral, interventora del Consell Comarcal del Baix Empordà i representant del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers (CSITAL).
 
Durant la seva intervenció, M. Àngels Planas ha afirmat que «per a la Diputació de Girona és un orgull poder estar de nou al costat del codirector del Postgrau, Joaquim Solé Vilanova, donant-hi suport». El passat mes d'octubre va tenir lloc un cicle de conferències al Col·legi d'Economistes de Girona, impartides pels directors del postgrau, Joaquim Solé i Maite Vilalta, que posaven en marxa aquest curs. «Estem satisfets de poder constatar que el Postgrau, que aquells dies es presentava, és avui una realitat», ha volgut assenyalar la vicepresidenta.

És la primera vegada que el Postgrau, que va iniciar les seves sessions el passat dia 11 de gener, es fa a la demarcació de Girona. Aquests estudis formen part del Màster en Hisenda Autonòmica i Local de la Universitat de Barcelona, iniciat el curs 1987-1988, i que ja compta amb 32 edicions.

Impulsat per la Diputació de Girona, el Postgrau té com a objectiu ajudar a cobrir les mancances de tècnics de gestió econòmica als ajuntaments i altres entitats locals gironines. La vicepresidenta Planas ha dit que «des de la Diputació de Girona érem conscients que hi havia una gran mancança de personal tècnic a les àrees econòmiques de l'Administració local gironina. Per aquest motiu, vam trobar necessari que la Diputació, a través de la universitat, oferís formació tant a tècnics que ja treballaven a l'Administració com a joves graduats que hi volguessin treballar».


A l'acte d'inauguració també hi han assistit interventors i tècnics vinculats al Postgrau com a professors o col·laboradors, així com part dels 23 alumnes matriculats. El 81 % d'aquests alumnes són majors de 30 anys, el 65 % estan titulats en Economia, ADE, Comptabilitat o Empresarials, i el 82 % procedeixen d'ajuntaments, consells comarcals, de la Diputació de Girona o de XALOC.

Per finalitzar la seva intervenció, M. Àngels Planas ha volgut destacar que tant els alumnes d'aquest curs acadèmic com els de les possibles edicions posteriors «són el futur per garantir la renovació que l'Administració local de Girona necessita i fa temps que reclama».

El programa del Postgrau, que te un preu de matrícula especial gràcies al suport financer de la Diputació de Girona, consta de 5 mòduls: Federalisme fiscal, Finançament autonòmic, Finançament local, Gestió pressupostària i Comptabilitat pública i control. Té una durada de 250 hores lectives i s'imparteix els dimecres i divendres de 16.30 h a 19.30 h, i els dissabtes, de 10 h a 13 h, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Documentació