Notícies

La presentació de la conferència «El finançament municipal: estat de la qüestió» posa en marxa el postgrau d'hisenda autonòmica i local

Foto : La presentació de la conferència «El finançament municipal: estat de la qüestió» posa en marxa el postgrau d'hisenda aut
Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, i Lluís Bigas, president del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Girona, han presentat aquesta tarda, a la seu del Col·legi, la conferència sobre «El finançament municipal: estat de la qüestió» impartida per Joaquim Solé Vilanova, catedràtic en hisenda pública per la Universitat de Barcelona.
El president de la Diputació va presentar la conferència d'ahir comentant la problemàtica sobre el finançament local: «Fa temps que l'Administració local reclama una revisió en profunditat de les seves competències i el finançament necessari per atendre-les».

La conferència del professor Solé Vilanova tindrà continuïtat en una segona conferència sobre «El finançament de la Generalitat: estat de la qüestió», que impartirà Maite Vilalta, professora titular d'hisenda pública de la Universitat de Barcelona, el proper 27 de novembre a les 19 hores, també a la seu del Col·legi a Girona.

Es tracta d'un cicle de dues conferències, organitzades pel Col·legi d'Economistes de Catalunya, que posaran en marxa el postgrau d'hisenda autonòmica i local: finançament, pressupost i comptabilitat, el qual s'engloba dins del màster en hisenda autonòmica i local, del qual tant Joaquim Solé com Maite Vilalta són codirectors.

La impartició del curs de postgrau per primera vegada a Girona és una iniciativa de la mateixa Diputació amb l'objectiu de formar tècnics en gestió econòmica municipal per als ajuntaments de la demarcació de Girona, atès que hi ha manca de personal tècnic a les àrees econòmiques i aquesta situació es pot agreujar en el futur. Miquel Noguer ha destacat que «des de la Diputació de Girona som conscients que hi ha una gran mancança de personal tècnic a les àrees econòmiques en l'Administració local gironina. Per aquest motiu ens vam posar en contacte amb els directors del postgrau perquè l'organitzessin a la nostra demarcació a través d'un conveni amb la Universitat de Barcelona».

El curs va adreçat a persones que ja treballen a l'Administració local, i també a joves graduats o graduades que volen orientar la seva carrera professional cap al sector municipal. El postgrau serà organitzat i impartit en bona part pel professorat que, amb una llarga experiència de trenta-dues edicions, dirigeix i imparteix els postgraus 1 i 2 que componen el màster en hisenda autonòmica i local de la Universitat de Barcelona.

El postgrau en hisenda autonòmica i local es farà de gener a desembre de 2019, en horari de dimecres i divendres de 16.30 h a 19.30 h (i alguns dissabtes de 10 a 13 h), a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, a la plaça de l'Hospital, 6. Les dues últimes sessions informatives sobre el postgrau seran els dijous 8 de novembre i 13 de desembre, a les 18 h, a la Casa de Cultura.

Documentació