Notícies

Presentació d'una nova eina per calcular les ofertes anormalment baixes en la contractació pública

Foto : Presentació d'una nova eina per calcular les ofertes anormalment baixes en la contractació pública
La Diputació de Girona ha presentat aquest matí als ajuntaments i consells comarcals gironins una nova eina de càlcul d'ofertes anormalment baixes en els processos de contractació pública. L'acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i ha comptat amb l'assistència d'un centenar de secretaris, interventors i tècnics de contractació d'administracions locals gironines.

Durant la presentació, Miquel Noguer, vicepresident primer i diputat de Promoció Econòmica, Administració i Hisenda, ha destacat que la nova eina de càlcul té una clara vocació d'ajut als municipis i que permetrà a les meses de contractació identificar fàcilment les ofertes anormalment baixes. També ha explicat que la creació de l'eina s'emmarca en el canvi de paradigma que suposa la nova Llei de contractes del sector públic, que entrarà en vigor el proper 9 de març, i que «a diferència de l'antiga llei, que buscava sempre l'oferta econòmicament més favorable per a l'Administració, ara es buscarà l'oferta amb la millor relació qualitat-preu, amb un compromís clar d'incorporar clàusules de qualitat en les contractacions que beneficiïn més les pimes enfront de les grans empreses amb un gran poder de compra».

La nova eina de càlcul ha estat elaborada pel Servei de Contractació de la Diputació i la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), en col·laboració amb la càtedra Lluís A. Santaló d'Aplicacions de la Matemàtica, de la Universitat de Girona.