Notícies

El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de la Diputació de Girona adopta, a partir d'ara, el nom de Ramon Massaguer

Foto : El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de la Diputació de Girona adopta, a partir d'ara, el nom de Ramon M

Es tracta d'un homenatge al mestratge jurídic municipal del que va ser secretari general de la corporació entre el 1984 i el 1989

El diputat Quim Ayats n'ha inaugurat aquest divendres la desena edició, que ha començat amb una sessió sobre la tasca dels secretaris, interventors i tresorers de l'Administració local

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha acollit aquest divendres la primera sessió del X Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que també s'ha pogut seguir en línia. El diputat Quim Ayats ha donat la benvinguda a un esdeveniment que analitza anualment els temes d'actualització juridicoeconòmica i posa especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten els ens locals. 

Coincidint amb la desena edició, el Seminari incorporarà el nom de Ramon Massaguer a la seva denominació oficial. Així ho ha decidit la Diputació de Girona, organitzadora de l'esdeveniment, com a homenatge al mestratge jurídic municipal del que va ser secretari general de la corporació entre el juliol de 1984 i el juny de 1989. El seu fill, Ramon Massaguer Meléndez, ha assistit a la sessió d'avui.

En la seva intervenció, Quim Ayats ha subratllat la necessitat de formacions com aquesta perquè permeten als secretaris, interventors, tresorers i tècnics de l'Administració local de la demarcació de Girona «adquirir nous coneixements, estar al dia i rebre eines que els facilitin la seva tasca professional». Enguany, hi ha un centenar d'inscrits. 

Quim Ayats ha introduït la primera sessió, amb el títol «Cinc tesis sobre els secretaris, interventors i tresorers de l'Administració local», i a càrrec d'Ignacio Soto Valle, llicenciat en dret per la Universitat de Deusto, secretari de l'Administració local i president honorari de l'Union des Dirigeants Territoriaux de l'Europe (UDITE). Soto ha aprofundit en la tasca que desenvolupen secretaris, interventors i tresorers, des dels seus orígens fins a l'actualitat, desgranant l'evolució de les seves competències i el marc normatiu que ho ha regulat. 

El Seminari consta de sis sessions de formació més, de temàtiques variades -«en sintonia amb les necessitats del món local», ha remarcat Quim Ayats- i que es desenvoluparan únicament en el format telemàtic fins al mes de desembre. Són les següents:

  • «Taxes, preus públics i prestacions patrimonials no tributàries. Expedient d'aprovació de l'ordenança fiscal del servei de cementiri» (27 de maig)
  • «Principals novetats de la legislació urbanística catalana i les valoracions d'immobles, en especial, el valor de referència» (30 de juny)
  • «Anàlisi de riscos de control intern en el context dels plans antifrau» (23 de setembre)
  • «Marc d'integritat institucional i bústies ètiques» (21 d'octubre)
  • «Els mecanismes previstos a la normativa de contractació per fer front a la crisi de les matèries primeres» (25 de novembre)
  • «La contractació de les persones a l'Administració local al dia. Novetats normatives i jurisprudencials» (16 de desembre)

Des de l'any passat, la Diputació de Girona organitza el Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local després d'integrar el Departament de Formació de XALOC a la corporació. Les primeres vuit edicions les havia organitzat XALOC.

Documentació