Notícies

Miquel Noguer, en la cloenda del Postgrau 2 en hisenda autonòmica i local a la Casa de Cultura de Girona

Foto : Miquel Noguer, en la cloenda del Postgrau 2 en hisenda autonòmica i local a la Casa de Cultura de Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha clos aquest divendres el Postgrau 2 en hisenda autonòmica i local: gestió econòmica avançada, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona. És el primer cop que tant aquest postgrau com el previ (el Postgrau 1), més centrat en finançament, pressupost i comptabilitat i que va tenir lloc durant el 2019, s'han portat a terme a la ciutat.

El conveni subscrit entre la Diputació de Girona i la Universitat de Barcelona ha permès traslladar el MàsterHAL fora de les comarques de Barcelona. Aquest Màster en hisenda autonòmica i local, iniciat el curs 1987-1988, compta amb un reconegut prestigi i és únic en la seva especialitat a Catalunya. Per tant, els vint-i-dos alumnes que ara l'han acabat se'n poden considerar, a falta dels respectius treballs finals, la primera promoció a Girona. 

A més de Miquel Noguer, també van participar en la cloenda Joaquim Solé Vilanova, director del MàsterHAL, i Núria Josa i Ernest Ruiz, interventora i viceinterventor de la Diputació de Girona, respectivament. «No en teníem cap dubte abans, i ara menys veient com ha funcionat. La mancança de personal tècnic a les àrees econòmiques de l'Administració local gironina ens va fer adonar que feien falta actuacions per corregir aquest dèficit. I vam apostar per teixir complicitats amb la Universitat de Barcelona per oferir formació de qualitat», destacava Miquel Noguer en la seva intervenció. 

Les circumstàncies per la situació sanitària a causa de la COVID-19 han obligat, en aquesta ocasió, a combinar la formació presencial a la Casa de Cultura amb la virtual. En tot cas, la pandèmia no ha impedit que el Postgrau 2 s'hagi pogut desenvolupar amb normalitat. El suport financer de la Diputació de Girona permet que la matrícula tingui un preu especial, substancialment més reduït del que es paga a Barcelona. 

«És un màster que no només permet consolidar els coneixements, sinó que posa èmfasi en l'aspecte pràctic. Ajuda a preparar-se per a l'adaptació a les exigències futures, en un entorn econòmic i normatiu molt canviant com l'actual, i dona la visió global necessària per afrontar-ho com una oportunitat», subratllava el president de la Diputació de Girona. 

La voluntat de les dues parts és que aquesta relació es prolongui en el temps i, en aquest sentit, ja està programada la segona edició del Postgrau 1. Està previst que tingui lloc del 7 de gener al 21 de desembre del 2022. Inicialment, tot i que les dates encara no estan confirmades, el Postgrau 2 tornaria a fer-se del gener del 2023 al febrer del 2024.