Notícies

La IV Jornada de Control Intern del Sector Públic Local de la Diputació de Girona es fa en format virtual i s'expandeix

Foto : La IV Jornada de Control Intern del Sector Públic Local de la Diputació de Girona es fa en format virtual i s'expande
  • Gairebé quatre-cents professionals d'arreu de Catalunya i de l'Estat ja s'han inscrit a aquesta formació que es durà a terme aquest divendres, 5 de febrer
  • El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, obrirà la jornada, adreçada a tècnics i càrrecs electes de l'Administració local

Aquest divendres, 5 de febrer, de 9.30 h a 12.45 h, la Diputació de Girona organitzarà la IV Jornada de Control Intern del Sector Públic Local, dins de la seva oferta formativa ordinària anual. Per primer cop i com a conseqüència de les mesures establertes per a la prevenció de la COVID-19, la formació serà en format virtual.

Aquest format permet que enguany no es limiti el nombre d'inscrits, quan en les tres edicions anteriors no es podien sobrepassar els dos-cents per la capacitat de l'espai on es desenvolupava. Així mateix, facilitarà l'assistència de professionals d'entitats locals d'arreu de Catalunya i d'àmbit estatal.

De moment, i encara amb les inscripcions obertes fins demà, dimecres, ja hi ha 390 inscrits, dels quals gairebé la meitat són de les comarques gironines (137). N'hi ha 171 de les altres demarcacions catalanes i 82 de l'Estat espanyol.

Secretaris interventors, interventors, tresorers, càrrecs electes, tècnics i altres professionals de l'Administració local assistiran, un any més, a aquesta jornada amb l'objectiu d'aprofundir en els seus coneixements en l'exercici del control intern així com d'actualitzar-los amb les últimes modificacions en aquest àmbit.

La fita principal d'aquesta iniciativa és garantir uns estàndards de qualitat acceptables en l'exercici del control intern dels ens locals. La funció del control intern és assegurar el compliment de la legalitat dins d'aquestes administracions, així com garantir la gestió eficient dels recursos públics.

Programació de la quarta jornada
La IV Jornada de Control Intern del Sector Públic Local es dividirà en quatre ponències impartides per experts tant de la Diputació de Girona com d'arreu de l'Estat en aquest àmbit. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, serà l'encarregat de donar la benvinguda.

El cap de servei d'organització administrativa de la Universitat d'Oviedo, Antonio Arias, impartirà la primera ponència, titulada «Últims pronunciaments de les institucions de control extern referent a les entitats locals».

Tot seguit, Antonio Mira-Perceval, síndic de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, parlarà dels resultats d'una actuació de control pionera, en la seva ponència titulada «L'avaluació del control intern local. Experiències i resultats de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana».

Després de la pausa, tindrà lloc la ponència «Pressupostos generals de l'Estat per al 2021: Novetats. Efectes de la suspensió de les regles fiscals en els pressupostos de les entitats locals», la qual serà presentada pel subdirector general d'Estudis i Finançament d'Entitats Locals del Ministerio de Hacienda, Gabriel Hurtado.

La jornada clourà amb la presentació del servei d'assistència als òrgans interventors de les entitats locals, que duran a terme la interventora i el viceinterventor de la Diputació de Girona, Núria Josa i Ernest Ruiz respectivament.

Inscripcions
Les inscripcions a la IV Jornada de Control Intern del Sector Públic estaran obertes fins demà, dimecres 3 de febrer. Per inscriure's, s'ha d'accedir a l'enllaç següent: www.bit.ly/infoJCIDDGI21. A tots els inscrits, se'ls farà arribar un certificat d'assistència.

La jornada es podrà seguir en directe tant des del portal web de la Diputació de Girona (www.ddgi.cat/endirecte) com des del seu canal de YouTube.

#JCILDdGI  #ControlInternDdGI