Notícies

Estrena del documental sobre el FITAG a FITAG Cinema

Foto : Irene Roé

Es tracta de Complicidad, dels cubans Lester Aguilar i Dayenis López

El festival conclou avui una edició extraordinària amb diversos espectacles que no us podeu perdre

Èxit de participants en el Petit FITAG amb Un grapat de contes i Els contes de la tia Tata

Avui, dissabte 29 d'agost, ha tingut lloc l'estrena del documental Complicidad, dels realitzadors cubans Dayenis López Rodríguez (guió i locució) i Lester Aguilar Canio (direcció, càmera i edició), que es va rodar durant el FITAG 2019 i que s'ha presentat com l'audiovisual que capta les emocions dins d'un festival de teatre amateur.

Aquest documental no se centra en els successos en si, sinó en la complicitat que es genera entre els artistes i l'equip tècnic, el púbic i una ciutat que viu el teatre.

Segons el director del FITAG, Martí Peraferrer, la idea del FITAG Cinema és que «a partir del teatre -que és una cosa molt efímera- quedin els processos, l'esforç que hi ha darrere del festival, darrere de cada obra de creació». Es tracta d'una línia de documentals de teatre per explicar-lo fora de la mirada dels actors i actrius. Per això convidem realitzadors de diferents parts del món que vinguin i que cada any, a través de la seva mirada i la seva visió concreta del país, gravin un documental personal.

Aquest any la mirada cubana del realitzador Lester Aguilar ha mostrat una complicitat entre la família FITAG molt estreta. El documental estrenat avui es pot veure des del YouTube de la Diputació de Girona a l'enllaç següent: https://youtu.be/2n3Rmom1KUU.

D'altra banda, el Petit FITAG, que ha tingut lloc aquest matí, ha estat un èxit, amb un públic molt participatiu. L'espai està pensat per acostar el teatre amateur al públic més menut.

I no us perdeu el darrer dia per gaudir d'aquest FITAG 2020. El festival conclou avui amb diversos espectacles a tots els espais.