Notícies

FITAG als Municipis s'estrena a Sant Gregori amb l'obra Siempre la misma historia, de la companyia La Burla Teatro

Foto : Foto: Irene Roé

Divendres hi haurà espectacles a Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Pere Pescador i Vidreres, i dissabte, a Llançà

Se suspèn l'espectacle de divendres A la manera de los griegos, de la companyia GAT (Grupo Alhama Teatro)

Avui, dijous 27 d'agost, s'estrena el FITAG als Municipis amb l'obra Siempre la misma historia, de la companyia extremenya La Burla Teatro, a Sant Gregori. Una secció del FITAG que, gràcies al teatre, uneix l'esperit d'intercanvi de cultures amb la visibilització del territori més enllà de la ciutat de Girona.

Els actors i les actrius de les companyies visitants són rebuts i acompanyats per les companyies locals del municipi i això crea lligams i amistats amb l'objectiu comú del teatre amateur.

Tal com expliquen els organitzadors, «la màgia del teatre dona l'oportunitat a les companyies estrangeres de dur el seu teatre més enllà de la ciutat, fins a uns municipis on d'una altra manera difícilment  arribarien. Al seu torn, els habitants d'aquests municipis tenen l'oportunitat de viure i veure maneres diferents de fer i entendre el teatre, amb la qual cosa un altre cop es posa de manifest que el llenguatge de l'art és universal i no entén de fronteres».

En aquest cas, la companyia local IncreiXendo, de Sant Gregori, i La Burla Teatro, de Càceres, comparteixen una jornada d'intercanvi cultural i artístic al municipi. Una jornada, sens dubte, enriquidora per als membres de les dues companyies, que farà possible que tots puguin aprendre de tots durant un dia. Amb aquesta iniciativa els municipis formen part, un any més, de la festa del teatre amateur.

Aquest projecte va néixer l'any 2008 amb quatre municipis i ara es pot donar per consolidat i, el que és més important, en expansió. Malgrat la situació de crisi cultural causada per la pandèmia de la COVID-19, aquest any n'hi participen sis: Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Pere Pescador, Vidreres i Llançà.

Martí Peraferrer, director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG), assenyala que el FITAG als Municipis ja és una fórmula d'èxit que s' adiu i es complementa amb l'afany descentralitzador i el compromís amb la proximitat. A més d'acostar el teatre amateur arreu de les comarques gironines, és una oportunitat per als municipis que acaba esdevenint una acció de promoció cultural de cada zona del territori on es realitza.


Els propers espectacles als municipis són els següents:

Divendres 28 d'agost
21.00 h. Teatre de Lloret (Lloret de Mar): Dall'altra (parte del mar), de la companyia Karmate
21.00 h. Teatre La Societat (Maçanet de la Selva): Siempre la misma historia, de La Burla Teatro
21.00 h. Parc del Riu (Sant Pere Pescador): #Cadens, de la companyia Melpómene
20.30 h. Teatre Casino La Unió (Vidreres): Los locos de Valencia, d'UGTeatro

Dissabte 29 d'agost
19.00 h. Casa de Cultura (Llançà): Passion, de Theatre Studio Beloe