Notícies

Girona pren vida es presenta als aparadors de botigues de la ciutat de Girona

Foto : Foto: Miquel Millan

Aquest dimecres s'ha fet l'assaig general de l'espectacle Girona pren vida, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'agost, d'11 h a 13 h, als aparadors de dotze botigues de la ciutat de Girona.

A la presentació hi han participat el diputat Quim Ayats de la Diputació de Girona; Glòria Plana, quarta tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona; Josep Maria Noguer, president de Girona Centre Eix Comercial; Martí Peraferrer, director del FITAG, i Jesús Manchón, actor i director de l'espectacle, a més dels actors i actrius participants.

Aquest espectacle, que és una novetat del FITAG 2020, s'ha preparat en un taller de formació teatral realitzat durant la setmana anterior al festival que ha culminat amb una representació col·lectiva lligada als comerços de la ciutat amb la intenció d'obrir el festival als barris i de celebrar-ne així les vint edicions.

El director del festival, Martí Peraferrer, ha dit, durant la roda de premsa: «Volem compartir aquest espectacle amb la ciutat de manera que els aparadors i les botigues es converteixin en petits teatres, que la gent es trobi teatre pel carrer, que se sorprengui».

Per la seva banda, el director i actor Jesús Manchón ha comentat que l'espectacle consisteix en unes «microcàpsules teatrals de pocs minuts que ens porten als inicis del teatre al carrer».

Quim Ayats, diputat de la Diputació de Girona, ha explicat que «des de la Diputació de Girona sempre hem estat al costat de la cultura i ara ens esforcem per salvaguardar el sector cultural i donar continuïtat a esdeveniments com el FITAG, que promouen el teatre i la cultura en el territori».

Així mateix, Josep Maria Noguer, president de Girona Centre Eix Comercial, ha remarcat que «Girona pren vida és un gran títol per a un gran programa, i molt significatiu pel moment tan complicat que estem vivint la societat en general i particularment el petit comerç i el món de la cultura i del teatre».

Finalment, Glòria Plana, quarta tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de Girona, ha destacat que «des de l'Ajuntament de la ciutat apostem per la cultura perquè és un sector clau i estratègic per a la dinamització del teixit econòmic i social de la ciutat».

Les botigues participants són: Òptica del Bulevard, Llibreria 22, Zeppelin un Món de Jocs, Unaunica by Marta Xargay, Game Shoes, Perruqueria Giramé, Alimara, Plastic Store, Busquets Festa, Blonda, Òptica Cottet i Imma Nens.


Més FITAG

Recordeu que avui, dimecres 26, hi haurà els espectacles següents:

A les 18 h, a la Sala La Planeta: No hi ha lladre que per bé no vingui, de la companyia Tequatre, de Figueres.

A les 19.30 h, al Teatre Municipal, Mamàaa!!!, de la companyia Teiatròlics, de Banyoles.

A les 21 h, al pati de les Magnòlies, Universos paral·lels, de l'Aula de Teatre de Lloret de Mar.

A les 22 h, Crema cremada, de Treateràpia, d'Altafulla.

A les 23.30 h, A(mort), de Theatrum Mundi, de Girona.

 

FITAG de Nits al pati de la Casa de Cultura

A les 00.00 h, Spaghetti western, de la companyia de Vitòria Imperfeccionismo Mágico.

A les 00.30 h, Les Baby Sisters, de Spectacular, de Gavà.

A la 1:00 h, FITAG de Nits Cabaret, amb programació oberta.

I demà dijous comença el FITAG als Municipis a Sant Gregori amb la Piedra oscura, de la companyia madrilenya El Barracón.