Notícies

Tot a punt per al FITAG 2020. Amunt el teló!

Foto : Tot a punt per al FITAG 2020. Amunt el teló!

Demà començarà el FITAG amb l'espectacle Theresienstadt a les escales de la catedral

Aquest any el FITAG Municipis es farà a Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres

L'espectacle de celebració de les vint edicions del FITAG es representarà als aparadors de les botigues de la ciutat com a «Girona pren vida»

Demà a les 21 hores s'inaugurarà la vintena edició del FITAG amb la coproducció titulada Theresienstadt, realitzada per diferents companyies teatrals amateurs de les comarques gironines, en què una vintena de joves intèrprets (actors i cantants) de Cràdula Teatre i Cor Preludi seran els protagonistes.

Amb l'estrena d'aquest espectacle, el FITAG i la ciutat de Girona volen fer un homenatge a les víctimes de l'holocaust nazi l'any que se celebra el 75è aniversari de l'alliberament d'Auschwitz.

Tal com ens avancen els coordinadors de l'obra, l'espectacle parteix del moment en què cent jueus amb les seves famílies són traslladats en trens cap al camp de concentració de Theresienstadt, a Txèquia, i canten cançons en què expliquen que són un poble de pau i que no els faran cap mal. No obstant això, seran desinfectats, vestits amb un uniforme ratllat i obligats a fer feines de neteja. El menjar escassejarà i la feina serà insuportable. La inquietud (o la il·lusió) per viure els farà descobrir un tresor, l'opereta Brundibár, i els assajos dins el camp de concentració els distrauran de l'horror en què viuran. La posada en escena finalitzarà quan se'ls comunicarà un nou viatge, potser definitiu, cap a Auschwitz.

El FITAG d'aquest any celebrarà les vint edicions aportant cultura i esperança i adaptant-se als condicionants que marquin les autoritats sanitàries per la COVID-19. Per això i en compliment de la normativa i per tal de garantir la seguretat i la higiene, hi ha novetats importants a tenir en compte.

Totes les entrades, tant les gratuïtes com les de pagament, s'han d'adquirir a través de la plataforma d'Internet Codetickets: www.codetickets.com.

Les entrades es podran obtenir fins a una hora abans de l'inici de l'espectacle sempre que hi ha hagi disponibilitat, amb un màxim de 2 entrades per cada espectacle.

Per a l'espectacle inaugural, de dimarts 25 d'agost a les 21.00 h, a les escales de la catedral, les entrades es podran reservar a través de www.codetickets.com a partir de 48 hores abans de la representació: des de les 20 h del 23 d'agost fins a les 20 h del 25 d'agost. Per gaudir de més comoditat es recomana portar un coixí de casa i anar-hi amb temps. L'accés s'obrirà a partir de les 19.30 h.

Per a Petit Fitag i Fitag Nits Teatre, caldrà fer reserva anticipada a través de www.codetickets.com. Un cop iniciada la sessió, no es permetrà l'accés a l'espai.

La programació al FITAG Galliner s'ha d'entendre com una sola obra. Caldrà fer reserva anticipada a través de www.codetickets.com. Un cop iniciada la sessió, no es permetrà l'accés a l'espai.

Es podrà accedir a  Fitag Nits Cabaret sense reserva prèvia. Seguint les recomanacions sanitàries, es prendran les dades de contacte en el moment d'accedir a l'espai.

Durant el festival (del 25 al 29 d'agost) el punt d'informació funcionarà des de les 17 h fins a les 0 h.

Per a més informació, cal consultar el web del festival (www.fitag.cat) i els perfils de Twitter, Instagram i Facebook del FITAG (@FITAGGIRONA) i de la Diputació de Girona (@diputaciogirona), amb  les etiquetes #FITAG19 i #FitagMunicipis. Per mitjà de les xarxes socials, s'hi comunicaran possibles informacions d'última hora (com ara canvis d'escenari en cas de pluja).

El FITAG als barris s'ha reconvertit en el «Girona pren vida», amb espectacles creats per ser presentats als aparadors de les botigues de la ciutat de Girona. Les botigues participants són: Òptica Bulevard, Llibreria 22, Zeppelin un Món de Jocs, Unaunica by Marta Xargay, Game Shoes, Perruqueria Giramé, Alimara, Plastic Store, Busquets Festa, Blonda, Òptica Cottet, Imma Nens. Hi haurà espectacles els dies 27, 28 i 29 d'agost, d'11 A 13 h, i els espectadors podran seguir el circuit de botigues de manera lliure.

El FITAG Municipis tindrà lloc a Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres del 27 al 29 d'agost.

L'edició d'enguany es durà a terme del 25 al 29 d'agost. Segons el director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, Martí Peraferrer, es tracta d'una programació especial, molt més centrada en els grups locals i de països pròxims degut a les restriccions de circulació entre països per la COVID-19.

Tal com esmenta Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, en la salutació del programa de mà: «Aquest FITAG és especial. La cultura ens ajudarà a omplir, ni que sigui una mica, buits que la malaltia ens ha deixat. Defugint la rutina, el teatre, sempre viu i canviant, s'adapta als nous temps i evoluciona. I en aquesta vintena edició, el FITAG torna reconvertit com a símbol de resistència d'un sector cultural acostumat a lluitar contra l'adversitat i que sap reinventar-se sempre que calgui. Amunt el teló!».