Notícies

El FITAG 2020 presenta els espectacles d'aquesta vintena edició

Foto : El FITAG 2020 presenta els espectacles d'aquesta vintena edició

El FITAG vol celebrar enguany les 20 edicions aportant cultura i esperança i adaptant-se als condicionants que marquin les autoritats sanitàries per la COVID-19

El FITAG 2020 tindrà lloc del 25 al 29 d'agost a la ciutat de Girona i en aquells municipis que sempre hi han col·laborat

El FITAG homenatja, en un vídeo musical, les companyies de teatre internacional no professional del món que a causa de la COVID-19 no podran ser a Girona

El FITAG 2020 presenta els grups seleccionats per participar en l'edició de 2020. Es tracta d'una programació especial, molt més centrada en els grups locals i de països pròxims degut a les restriccions de circulació entre països per la COVID-19.

El FITAG tindrà lloc del 25 al 29 d'agost a la ciutat de Girona i en aquells municipis que sempre hi han col·laborat. Els municipis que vulguin incorporar-se al projecte FITAG Municipis encara hi són a temps. Han d'enviar un correu a l'adreça: fitagmunicipis@fitag.cat. FITAG treballa per renovar la col·laboració amb els municipis que van estar en el projecte de 2019.

El FITAG vol celebrar enguany les 20 edicions aportant cultura i esperança i adaptant-se als condicionants que marquin les autoritats sanitàries.

«Haurem de reduir aforaments, treballar en les distàncies de seguretat, adaptar horaris, trobar metodologies especials a l'hora de repartir les entrades gratuïtes i fer cua a les portes dels teatres, però la voluntat de tot l'equip del festival és que el teatre no professional segueixi present a la ciutat de Girona a finals d'agost, com a símbol de resistència i de fortalesa davant les adversitats», assenyala el director del festival, Martí Peraferrer.

L'edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) d'aquest any s'adapta a la situació per la crisi del coronavirus i està pendent de les normes que les autoritats sanitàries dictin per tal de portar a terme actes culturals d'aquestes característiques.

Enguany el FITAG, amb voluntat de servei, ha ofert una plaça directa als grups que no hagin pogut estrenar els seus espectacles per causa de la COVID-19. S'hi han acollit dos grups, un de Figueres i un d'Altafulla.

També s'ha recuperat la coproducció internacional entre Israel i actrius gironines _suspesa en l'edició de 2019_ i s'ha renovat el compromís de col·laboració amb la Confederación de Teatro Amateur de l'Estat espanyol, Escenamateur.

L'espectacle inaugural col·lectiu _en el qual ja s'està treballant_ serà un símbol d'unió entre els grups de teatre amateur de les comarques de Girona, liderat per Cràdula Teatre i Cor Preludi, i recordarà el 75è aniversari de l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz.

Fitag 2020 prepara un taller teatral per a la setmana anterior al FITAG que culminarà amb un espectacle col·lectiu lligat als comerços de la ciutat i amb la intenció d'obrir el festival als barris i celebrar-ne així les 20 edicions.

També hi haurà un taller de teatre clàssic grecoromà, impartit pel director professional Jesús Manchón, la setmana prèvia al festival, que serà la llavor d'una gran coproducció entre Extremadura i Catalunya, i que s'estrenarà al FITAG  del 2021.

Aquestes dues propostes formatives gratuïtes s'exposaran en breu públicament per seleccionar-ne els participants.

I a més, en aquesta edició, s'estrenara el documental FITAG Cinema 2019,  enregistrat pel realitzador cubà Lester Aguilar.

Finalment i acompanyant la presentació de la programació oficial, l'equip del FITAG ha volgut retre un homenatge a totes les companyies de teatre internacional no professional del món i que enguany no podran ser a Girona pel festival.

Es fa públic avui un vídeo musical, FITAG en el cor, amb la participació d'actors i actrius del teatre amateur, independent, universitari i d'altres que han passat pel FITAG i ja s'han professionalitzat, de més de trenta ciutats de tot el món. El vídeo ha estat muntat per Joan Roura, amb la cançó del mateix nom del FITAG, composta pel grup gironí Parellop.

Podeu veure el vídeo Fitag en el cor, publicat al canal de YouTube de la Diputació de Girona, en aquest enllaç:

FITAG en el cor

 

Llista d'espectacles seleccionats per al FITAG 2020

Grups locals:

Espectacle inaugural col·lectiu de grups de les comarques de Girona. Dirigit per Cràdula Teatre i Cor Preludi. Espectacle: Theresienstadt.

Banyoles. Cia. Teiatròlics. Espectacle: Mamàaa!!!

Lloret de Mar. Cia. Corset Teatre / Butaka Jove. Espectacle: No t'ho callis.

Lloret de Mar. Cia. Aula de Teatre de Lloret de Mar. Espectacle: Universos paral·lels.

Girona. Cia. Theatrum Mundi. Espectacle: A(mor)t.

Campdevànol. Cia. Sol Solet. Espectacle: Un grapat de contes.

Figueres. Cia. T4. Estrena de l'espectacle: No hi ha lladre que per bé no vingui.

Sant Gregori. Cia. Increixendo. Espectacle: Abismes.

Cassà de la Selva. Cia. Grup de Teatre Cassanenc. Espectacle: Litus.

Sant Hilari. Cia. Grup de Teatre Sant Hilari. Espectacle: Línies obertes.

Maçanet de la Selva.  Cia. Aula de Teatre de Maçanet de la Selva. Espectacle: Volta i volta.

Altafulla. Cia. Treateràpia. Estrena de l'espectacle: Crema cremada.

Palamós. Cia. Gespa Teatre. Espectacle: L'art de la comèdia.

 

Grups de l'Estat espanyol:

Madrid-Móstoles. Cia. Melpómene. Espectacle: Cadens (Escenamateur).

Navarra. Cia. GAT. Espectacle: A la manera de los griegos (Escenamateur).

Múrcia. Cia. UGTeatro. Espectacle: Los locos de Valencia (Escenamateur).

Madrid. Cia El Barracón. Espectacle: La piedra oscura.

Les Illes Balears. Cia. Voramar Teatre. Espectacle: La Xirgu: Visca el teatre.

La Corunya. Cia.Teatro Noite Bohemia. Espectacle: Yerma.

Vitòria. Cia. Imperfeccionismo Mágico. Espectacle: Spaghetti western.

 

Grups internacionals:

Andorra. Cia. An-danda-ra. Espectacle: Garses.

França. Cia. Theatre Mont Royal. Espectacle: In vino veritas.

Suïssa. Cia. Theatre Studio Beloe. Espectacle: Passion.

L'Argentina (residents a Catalunya). Cia. Karmate. Espectacle: Dall'altra (parte del mar).

 

Coproduccions:

Israel-Catalunya. Cia Teatro de la Costa/FITAG. Espectacle: Esperando a Godot.

Extremadura/Portugal: Cia De la Burla Teatro. Espectacle: Los miserables.