Notícies

La campanya «Ajudem-nos!» convida a donar suport al comerç local

Foto : La campanya «Ajudem-nos!» convida a donar suport al comerç local

La Diputació de Girona segueix desplegant la campanya «Ajudem-nos! Triem productes i serveis d'aquí», ara donant suport específic al sector del comerç amb la versió «Triem comerç d'aquí», que se centra en les botigues i els serveis que obren en la fase 0 del desconfinament.

La campanya, impulsada per la Diputació de Girona amb el suport de productors, petits empresaris i comerciants (sectors primari, secundari i terciari, respectivament) davant els reptes actuals derivats de la crisi econòmica de la COVID-19, es bolca a donar visibilitat a les botigues que ara reprenen l'activitat.

Per a la reobertura, aquests establiments han de complir les condicions següents:

  • Un sistema de cita prèvia que garanteixi que a dins del local només hi ha un únic client per treballador, sense zones habilitades com a sala d'espera.
  • Atenció individualitzada al client amb la deguda separació física i, si no és possible, mitjançant la instal·lació de mostradors o mampares.
  • Un horari d'atenció preferent per a les persones majors de 65 anys, que haurà de coincidir amb les franges horàries per a la realització de passejades i activitat física per a aquest col·lectiu.

El decret del Ministeri de Sanitat també marca que els desplaçaments a aquests establiments i locals només es podran fer dins el municipi de residència, excepte que el servei o producte no hi estigui disponible.

Entre els comerços que es troben en aquesta situació adherits a «Ajudem-nos!» hi ha el Mercat Municipal de Salt, amb iniciatives de compra prèvia; el Mercat del Lleó de Girona, amb serveis d'entrega a domicili; els comerços de l'Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon, amb un servei de comerç especial; l'Associació de Comerç de Sant Hilari Sacalm; Guíxols Comerç i Turisme i l'Associació de Comerç i Negoci de Palafrugell.

En el cas del comerç de la Vall de Camprodon, per comprar als establiments del municipi només cal posar-se en contacte amb la botiga i acordar-hi com recollir la comanda, que es pot anar a buscar en un punt de recollida habilitat o rebre a casa mitjançant un servei a domicili, d'acord amb cada comerç.

A Sant Hilari, el grup empresarial Moragas, conjuntament amb l'Associació de Comerciants del municipi, ha acordat una acció per fomentar i promoure el comerç de proximitat que consisteix a premiar els seus treballadors amb una targeta regal per comprar als establiments locals.

En aquests moments, «Ajudem-nos!» coincideix en el temps i es coordina amb la plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació, engegada  pel Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local per tal que els comerciants i els petits productors hi puguin oferir els seus productes.

Ambdues mesures tenen com a objectiu dinamitzar el teixit econòmic i el comerç local a les comarques gironines i ajudar-lo a afrontar els efectes de la COVID-19.