Notícies

La web Municipis i comarques de la Diputació de Girona us desvela anècdotes, llegendes i curiositats dels municipis gironins

Foto : La web Municipis i comarques de la Diputació de Girona us desvela anècdotes, llegendes i curiositats dels municipis g

No hi ha cap poble de les comarques gironines que no tingui una anècdota, llegenda o curiositat per explicar, mostrar o difondre. Per descobrir-les i donar-les a conèixer, la web de la Diputació de Girona estrena l'apartat «Saps que...?» dintre de la fitxa de cadascun dels 221 municipis del territori.

A Municipis i comarques, trobareu ordenats alfabèticament i per comarques els municipis gironins, amb una descripció tècnica de tots i cadascun que n'inclou la superfície, la densitat de població i l'altitud, entre altres aspectes. A més, cadascuna d'aquestes fitxes informa sobre qui n'és l'alcalde i dona les dades de contacte de l'Ajuntament respectiu (adreça, CIF, telèfon, adreça electrònica, web i xarxes socials).

La fitxa de cada municipi es completa amb una fotografia panoràmica i una llegenda, curiositat, anècdota o tret característic de la població. Aquest apartat s'encapçala amb l'epígraf «Saps que...?».

Gràcies a les més de dues-centes anècdotes, llegendes i curiositats recollides podreu saber, per exemple, quin poble va inspirar el llibre La punyalada, en quin municipi de les comarques gironines van aterrar extraterrestres, d'on van desaparèixer les joies per valor de dos milions de francs d'un príncep o en quina vila hi havia un cérvol que recorria els carrers i que cuidaven els veïns... També hi ha informació sobre l'etimologia dels noms dels pobles, el seu territori i la història sociopolítica.

La informació per recopilar aquests escrits s'ha extret dels webs dels mateixos ajuntaments, dels arxius municipals i dels testimonis d'historiadors locals, així com de diverses publicacions: els «Quaderns de la Revista de Girona»; els llibres El poble dels Centfocs: Llegendes de la Gavarres, Llegendes d'aigua dolça, 1.001 curiositats de Girona i el Gironès, 1.001 curiositats de la Costa Brava, Girona: Històries, curiositats i misteris; la guia Time Out, i els diaris La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Diari de Girona i El Punt Avui.

Per donar-la a conèixer i apropar-la a la ciutadania, en farem cada dia una publicació a les xarxes.

Trobareu tota la informació a: http://www.ddgi.cat/web/municipis