Els Premis, que estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre informació de tipus periodístic. Consten de set categories:
- projecte de comunicació periodística
- premsa
- ràdio (Premi Miquel Diumé)
- televisió
- fotografia
- informació digital
- comunicació institucional
Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del projecte, que té una dotació de 2.000 euros.
Els treballs han d'haver estat publicats, emesos o difosos entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2022, i es podran presentar fins al dimecres 11 de gener de 2023. La recepció de treballs es farà exclusivament a través del correu electrònic premiscarlesrahola@periodistes.cat.
Les bases completes dels Premis, que també trobareu, igual que el full d'inscripció a cada categoria, al web www.premiscarlesrahola.cat.
També s'ha obert la convocatòria de la vuitena edició de la beca dels Premis Carles Rahola, que vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i que convoca l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i de la Diputació de Girona.
La beca dels Premis Carles Rahola està dotada amb 3.000 euros i aquest any, a més de projectes inèdits de recerca en l'àmbit de la història del periodisme a les comarques gironines, s'hi podran presentar també assaigs sobre la comunicació local i comarcal, tant de mitjans escrits com audiovisuals i digitals, de les comarques gironines.
Una altra novetat és que desapareixen les dues modalitats de la beca i, a partir d'ara, cada any es podran presentar a l'ajut tant periodistes col·legiats com estudiants universitaris en el marc del projecte final del grau o màster que estiguin cursant.