Notícies

La Diputació de Girona inicia un cicle de conferències itinerants sobre temes d'actualitat

Foto : Foto: Miquel Millan

La Diputació de Girona ha posat en marxa un cicle de conferències anual, de caràcter itinerant pel territori de la demarcació de Girona, que aborda temes d'actualitat relacionats amb la societat i amb els diferents àmbits de coneixement des d'una perspectiva multidisciplinària.

Aquest nou projecte, que impulsa l'Oficina de Difusió, té com a objectiu seguir treballant pels municipis de les comarques gironines i oferir-los propostes i activitats socials i culturals de qualitat.

La primera conferència, titulada «L'art contemporani a l'abast», s'ha organitzat conjuntament amb la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt i se centra en l'art contemporani. Aquesta conferència es va fer el divendres 4 de novembre a la seu de Les Bernardes, i es preveu que abans d'acabar l'any es pugui repetir a diferents municipis de les comarques gironines.

El cicle de conferències itinerants s'incorpora a l'activitat periòdica que l'Oficina de Difusió, dins el seu àmbit d'activitats al territori, du a terme des de fa temps mitjançant l'organització de presentacions de llibres arreu de les comarques gironines i la coordinació d'un programa d'exposicions itinerants que en aquests moments es compon de nou mostres que itineren per la demarcació de Girona.

L'objectiu és oferir als ajuntaments i a altres entitats gironines una oferta cultural i formativa que puguin incorporar a la seva programació sense que això els suposi cap cost.

«L'art contemporani a l'abast» és a càrrec de Pere Parramon, doctor en història de l'art i màster en comunicació i crítica d'art per la Universitat de Girona, i és una introducció a l'art contemporani amena i per a tots els públics; una aproximació sense complexos als tòpics i prejudicis que sovint l'envolten, a les característiques principals, a algunes de les obres més famoses i comentades, i als referents i protagonistes, tant de casa nostra com d'arreu.

La proposta de Pere Parramon passa per un plantejament rigorós que fuig de tecnicismes innecessaris. Utilitza nombrosos exemples per exposar aquelles qüestions relacionades tant amb aspectes formals de l'art com amb els aspectes conceptuals, polítics, socials... que permeten (re)descobrir fins a quin punt l'art contemporani és present entre nosaltres, ens interpel·la i ens ofereix un mirall on retrobar-nos.

El conferenciant

Pere Parramon (Girona, 1977) és doctor en història de l'art i màster en comunicació i crítica d'art per la Universitat de Girona. Professor de secundària i d'universitat, és curador d'exposicions i membre de les associacions Catalana i Internacional de Crítics d'Art (ACCA i AICA).

Ha estat adjunt a direcció de la Fundació Vila Casas i president dels Amics del Museu d'Art de Girona. Juntament amb M. Lluïsa Faxedas, és autor del llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019 (GEiEG), entre altres publicacions d'assaig i ficció.