Notícies

Figueres acull l'exposició «RaholaFoto2022»

Foto : Figueres acull l'exposició «RaholaFoto2022»

La Fundació Clerch i Nicolau de Figueres acull l'exposició «RaholaFoto2022»,  una selecció de les imatges que es van presentar a la tretzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

La mostra -de la qual s'ha editat un catàleg- és organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al dia 29 de novembre , de 9 a 21 h de dilluns a divendres.

A l'acte d'inauguració hi va participar el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, segon el qual, les fotografies exposades "Donen una altra perspectiva de la vida després de la irrupció del coronavirus, una visió d'un any de transició que ens apropava, de mica en mica, a la normalitat".

«RaholaFoto2022» correspon a una selecció dels quaranta-dos treballs fotogràfics que es van presentar a la darrera edició dels Premis, centrada en l'any 2021. La pandèmia del coronavirus segueix present en moltes de les imatges, però amb una mirada més esperançadora, més lliure de la por que ens va tenallar a tots en els primers mesos de  covid-19. Les vacunacions i les activitats més o menys massives (tot i que amb restriccions) ens donen una altra perspectiva de la vida després de la irrupció del coronavirus, una visió que de mica en mica s'acosta a la normalitat que teníem abans.

La col·lecció de fotografies dona també protagonisme a la natura. La seva violència impressionant i aclaparadora apareix en l'erupció del volcà de Cumbre Vieja o en els incendis a l'Empordà (és extraordinària la imatge guanyadora, que mostra la dimensió del foc al massís del Montgrí sense que es vegi ni una flama), tot i que igualment s'hi troba, com a contrapunt, alguna fotografia bucòlica d'animals i paisatges. Retrats, esports i protestes al carrer acaben de donar forma a aquesta memòria polièdrica del 2021, explicada a través de les càmeres de quinze professionals. 

«RaholaFoto2022» inclou fotografies de David Aparicio, Jordi Borràs, David Borrat, Joel Joan Busquets, Joan Castro, Pere Duran, Dolors Gibert, Marina López, Eduard Martí, Carles Palacio, Quim Puig, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Miquel Riera i Glòria Sánchez.

Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.