Notícies

La Diputació de Girona, molt present a la 60a Fira de Mostres amb l'exposició dels 200 anys i l'Espai Tast de Girona Excel·lent

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El president de l'ens supramunicipal, Miquel Noguer, ha participat aquest matí en la inauguració del saló multisectorial de Fira de Girona, que estarà obert fins al dimarts 1 de novembre 

La seixantena edició de la Fira de Mostres de Girona ha donat el tret de sortida aquest divendres al matí amb un acte institucional que ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. La fira multisectorial més gran de la demarcació, emmarcada dins els actes de les Fires de Sant Narcís, recupera enguany el format habitual després de dos anys molt condicionats per la pandèmia. 

En total, compta amb 278 expositors, majoritàriament d'empreses i firmes comercials de les comarques gironines. Aquest fet suposa un increment del 8,17 % respecte a l'any passat (257), en què l'esdeveniment va tenir lloc en format híbrid. Hi són representats tota mena de sectors: des de les companyies de serveis fins a les empreses de construcció i decoració, passant per les industrials i tecnològiques i també del motor. En aquesta ocasió, hi ha hagut un augment de les empreses del sector energètic i de mobilitat elèctrica. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat el pes de la Fira en el sector econòmic gironí: «Es tracta d'un esdeveniment de referència, viu, amb valor afegit per a l'empresariat i molt arrelat al territori». «El teixit empresarial i comercial de la nostra demarcació té una gran fortalesa, capacitat de resiliència i esperit emprenedor. Gràcies a aquestes virtuts, ha sabut evolucionar i ha estat capaç d'engegar nous models de negoci que li han permès trobar la viabilitat en èpoques de crisis econòmiques i socials, com ara amb la covid-19», ha destacat Miquel Noguer, que ha incidit en la voluntat de la corporació de fer sempre costat al sector, sobretot en les dificultats. 

En l'acte, també hi han intervingut l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el president de la Cambra de Comerç de Girona i president de Fira de Girona, Jaume Fàbrega. A més, hi han assistit, entre d'altres, el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas; la vicepresidenta quarta, Maria Àngels Planas; el vicealcalde de Girona i diputat, Quim Ayats, i el també diputat Jordi Camps, a més de representants del món polític i empresarial gironí. 

Els 200 anys i l'Espai Tast

Després dels parlaments institucionals, les autoritats han fet un recorregut pel Palau de Fires i han visitat els diferents expositors. En aquesta edició, la Diputació de Girona hi té una doble presència. A la part central de la planta baixa, hi ha habilitat un espai per a l'exposició que explica el seu funcionament i els 200 anys d'història que commemora aquest 2022. És la mostra que ja es va poder veure a la Casa de Cultura de Girona del 26 de maig al 25 de juny. 

A la primera planta, hi ha l'Espai Tast, que la corporació patrocina i gestiona a través del seu segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent. Durant els cinc dies de la Fira, s'hi han programat diversos tallers i maridatges de productes de proximitat del distintiu. Entre les activitats més destacades, hi ha el taller «Aprenem a tastar pa», el tast de carn amb herbes de l'Empordà i la taula rodona «Ramats extensius: recuperació del territori i producte de proximitat», impulsada per l'Associació de Micropobles de Catalunya i moderada pel director de tast del segell, Pep Nogué. 

En aquesta edició, hi haurà també un espai de venda de productes, amb quatre empreses  de Girona Excel·lent: Can Bech, Mas Borni, Oli de Ventalló i Mooma. 

La Fira de Mostres estarà oberta fins al proper dimarts 1 de novembre, de 10 a 20 hores, al Palau de Fires de Girona.