Notícies

El "RaholaFoto2021" arriba a Figueres

Foto : El "RaholaFoto2021" arriba a Figueres

La Fundació Clerch i Nicolau de Figueres acull l'exposició "RaholaFoto2021",  una selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

La mostra -que s'ha inaugurat aquest dijous i de la qual se n'ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al dia 3 de desembre, de dilluns a divendres, de 9 a 21 h, dins el programa d'exposicions itinerants de la Diputació.

Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels trenta treballs fotogràfics que es van presentar a la dotzena edició dels Premis, centrada en l'any 2020. Semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d'anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

Tant la fotografia guanyadora com la finalista copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la COVID-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst.

"RaholaFoto2021" inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi  Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir aquesta exposició poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.