Notícies

Les vies verdes, un lloc on anar amb bicicleta i passejar, protagonistes del programa Ddgi.tv

Foto : Les vies verdes, un lloc on anar amb bicicleta i passejar, protagonistes del programa Ddgi.tv

El president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard Llorà, explicarà com és l'ens local que gestiona totes les rutes de Girona, integrat per la Diputació de Girona, els consells comarcals i els municipis per on passen, a Televisió de Girona el dijous 30 de setembre, a les 21.30 h

El quinzè capítol del programa Ddgi.tv (que pretén difondre tot el que fa la Diputació de Girona per als municipis i per a la ciutadania) s'emetrà el dijous 30 de setembre, a les 21.30 h, per Televisió de Girona, i estarà dedicat al Consorci de les Vies Verdes.

A la primera part, el programa entrevistarà el president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard Llorà, que explicarà com és l'ens local que gestiona totes les rutes de les vies verdes de Girona, creat l'any 2003 i integrat per la Diputació de Girona, els consells comarcals i els municipis per on passen. 

La seva tasca principal és fer el manteniment de la infraestructura i millorar-la, promoure'n l'ús i ampliar-ne la xarxa. 

Des de 2013, gestiona també la xarxa Pirinexus, 353 quilòmetres de ruta pedalable que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa.

A la segona part, es podrà veure com avancen els treballs de consolidació del camí natural del riu Muga en el tram de Castelló d'Empúries - Empuriabrava. El deteriorament dels elements existents genera perill per als usuaris i, per tant, és necessari reparar-lo. 

També s'informarà del projecte «Secrets de les vies verdes», que té com a objectiu promoure i millorar la interpretació del territori per on passen les vies verdes. La idea és donar a conèixer elements patrimonials culturals i naturals que aportin valor afegit a les rutes a través de petits itineraris locals que connecten amb la via verda i permeten descobrir llocs d'interès dels diferents municipis.

Actualment hi ha vuit municipis amb una ruta de secrets: Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Amer, Anglès, Bescanó, Sarrià de Ter, Caldes de Malavella i Palafrugell.
 
Es pot accedir al catorzè programa de Ddgi.tv a través de l'enllaç https://www.youtube.com/watch?v=243dACsxD54&t=276s.