Notícies

S'inaugura l'exposició «Artistes amb tractor», que reivindica el paper de la pagesia en l'alimentació sostenible

Foto : S'inaugura l'exposició «Artistes amb tractor», que reivindica el paper de la pagesia en l'alimentació sostenible

La Diputació de Girona col·labora en l'exposició, que suposa una oportunitat per col·laborar entre municipis, governs locals i entitats de tot Catalunya

«Artistes amb tractor» s'integra dins del Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i recorrerà vuit micropobles de les comarques gironines

Aquest dissabte, 5 de juny, s'ha inaugurat al municipi de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany, Girona) la mostra fotogràfica «Artistes amb tractor. La terra i la pagesia», en què l'autora, Sara Boldú, fa valer l'agricultura i el món del camp en l'alimentació sostenible.

L'exposició, liderada per l'AMB i l'Associació Catalana de Micropobles, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona, és un homenatge a la terra i la pagesia i també una invitació a reflexionar sobre la implicació de l'alimentació en la vida quotidiana.

Els impulsors de la mostra tenen el compromís de conscienciar la ciutadania sobre la importància d'una dieta equilibrada, saludable i sostenible, que a més sigui econòmicament accessible per a tothom. Una alimentació que, en bona part, proporciona la pagesia.

La inauguració va comptar amb la presència de Salvador Milà, director de l'Àrea de Presidència de l'AMB; Oriol Estela, coordinador general del PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona) i representant de la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021; Oriol Serrà, alcalde de Sant Miquel de Campmajor; Mario Urrea, president de l'Associació de Micropobles de Catalunya; Eva Viñolas, diputada delegada d'Assistència als Petits Municipis de la Diputació de Girona, i Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Precisament Eva Viñolas va remarcar: «Que els petits municipis puguin acollir aquestes exposicions d'avantguarda és senyal que els micropobles són tan actius com les grans ciutats, i des de la Diputació ens agrada contribuir-hi».

Per la seva part, Milà va assegurar que «aquesta col·laboració és l'expressió del compromís de la capital de Catalunya i de la seva metròpolis de fer valer el conjunt del territori i els seus habitants, i contribuir a fer un país equilibrat ambientalment i socialment. Aquesta activitat vindrà seguida d'altres col·laboracions amb els petits municipis en àmbits com la promoció del teletreball, la generació d'energies renovables, etc.».

Sant Miquel de Campmajor és la primera parada d'una ruta que passarà per una trentena de municipis catalans fins al juny de l'any que ve. La majoria són micropobles -municipis amb menys de cinc-cents habitants-, tot i que també arribarà a altres municipis que no ho són. L'exposició s'estarà tres mesos en cada província: primer Girona, després Tarragona, seguidament Lleida i, la primavera de l'any que ve, Barcelona.

«Artistes amb tractor. La terra i la pagesia» s'integra dins del Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i recorrerà vuit micropobles de les comarques gironines -Sant Miquel de Campmajor, Garrigàs, Susqueda, Esponellà, La Tallada d'Empordà, Mieres, Planoles i Ordis-.