Notícies

Ddgi.tv entra a Dipsalut i mostra els seus programes d'educació per a la salut i de prevenció de la legionel·losi

Foto : Ddgi.tv entra a Dipsalut i mostra els seus programes d'educació per a la salut i de prevenció de la legionel

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i els serveis de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació seran els protagonistes de Televisió de Girona el dijous 27 de maig a les 22 h. 

El quart programa Ddgi.tv, que ensenya i explica tot allò que fa la Diputació de Girona per als municipis i la ciutadania, s'emetrà el dijous 27 de maig a les 22 h per Televisió de Girona i estarà dedicat a l'Organisme de Salut Pública de la Diputació, Dipsalut.

En una primera part, el cap d'informatius de Televisió de Girona, Dani Vilà, entrevistarà la vicepresidenta tercera de la Diputació i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, que explicarà què és l'Organisme de Salut Pública de la Diputació i parlarà de quin és el seu objectiu: la protecció i la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones.

Per aconseguir-ho, Dipsalut treballa amb els 221 municipis de la demarcació a través dels ajuntaments, altres administracions i també les entitats sense ànim de lucre, als quals presta serveis directes, assessorament tècnic i suport econòmic.

A la segona part del programa coneixerem dos dels serveis que duu a terme Dipsalut: el servei de prevenció de la legionel·losi i «Sigues tu», un servei d'educació per a la salut.

Anirem a veure com es controlen els equipaments considerats de risc de transmissió de legionel·losi i com es fan les neteges i les desinfeccions d'aquelles instal·lacions per a les quals els ajuntaments sol·liciten el servei.

Finalment ens endinsarem en el programa d'ajuda «Sigues tu», que pretén entrenar habilitats com l'autoestima, la comunicació interpersonal, la presa de decisions, l'empatia, el treball en equip o la gestió de les emocions entre els infants, els adolescents i els joves.

«Sigues tu» es duu a terme, des de l'etapa infantil fins a l'etapa de secundària, a escoles, instituts i altres centres educatius de la demarcació i prioritza els centres amb factors socioeconòmics desfavorables.

Si us vàreu perdre el tercer programa, el podeu recuperar i veure a: https://www.youtube.com/watch?v=01Gfg0MkJcw.