Notícies

El diputat Eduard Llorà participa en la recepció institucional pels quaranta anys de l'Ésdansa

Foto : Eduard Llorà, durant la seva intervenció

El festival, en el qual col·labora la Diputació de Girona, és el degà de Catalunya en dansa tradicional i popular

El diputat Eduard Llorà va participar dissabte al vespre, a les Preses, en la recepció institucional pel 40è aniversari del festival Ésdansa, el més antic de Catalunya en l'àmbit de la dansa d'arrel i un referent a tot el país en cultura tradicional i popular. El festival ha tingut lloc a la localitat garrotxina del 22 al 28 d'agost, amb actuacions de grups i artistes locals i internacionals.

A més de Llorà, en l'acte han participat l'alcalde de les Preses, Pere Vila; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, Roger Casalprim. 

Hi han assistit també el diputat al Parlament Bartomeu Compte; l'alcalde d'Olot, Pep Berga; l'alcalde de la Vall d'en Bas i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, i el subdirector general de Cultura Popular de la Generalitat, Antoni Herrera, entre altres autoritats.  

L'Ésdansa ha recuperat enguany el seu format habitual d'una setmana de durada, després de les limitacions dels anys anteriors a què va obligar la pandèmia. Hi han actuat, entre d'altres, l'Esbart de Sant Cugat, l'Esbart Ciutat Comtal, Laia Santanach, Lara Brown, Ministrils del Raval, Fenya Rai i grups de l'Argentina, Djibouti, Tahití, Eslovàquia i Zimbàbue.

El festival l'organitza el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de les Preses i el Ministeri de Cultura i Esports.