Notícies

Presentació de la nova guia turística de Figueres, amb la participació del diputat Jordi Masquef

Foto : Fotos: Ajuntament de Figueres

El saló de plens de l'Ajuntament de Figueres ha estat l'escenari aquest matí de la presentació de Figueres Meeting Point, una guia completa amb l'oferta turística de la ciutat i el seu entorn adreçada als visitants. Es tracta d'un document que recull tota l'oferta cultural, patrimonial, comercial i museística de la ciutat, així com les activitats que es poden fer a l'Alt Empordà i els productes de la terra com l'oli i el vi. 

La Diputació de Girona ha col·laborat econòmicament en l'edició d'aquest llibre, que ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Figueres. A l'acte, hi ha assistit el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, a més de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el regidor de Turisme i Cultura de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez. També hi ha assistit el vicealcalde de Figueres i diputat de la Diputació de Girona, Pere Casellas. 

Durant el seu torn de paraula, Jordi Masquef ha fet especial èmfasi en «l'immens potencial turístic de Figueres»: «Estem parlant d'una ciutat amb capacitat per esdevenir una destinació turística urbana i cultural de primer ordre, i és feina de tots posar-ho en valor. Aquesta guia serà una eina molt útil i, per aquest motiu, des de la Diputació, hem donat suport a l'edició molt gustosament». 

Figueres Meeting Point és el resultat de la voluntat d'ordenar l'oferta turística de la ciutat, un dels objectius de l'estratègia de turisme. En aquest sentit, la guia compta amb els apartats següents: «Descobreix Figueres», «Dalí a Figueres», «Altres museus de Figueres», «Castell de Sant Ferran», «Edificis històrics emblemàtics», «Itineraris culturals», «Gastronomia», «Festivals», «Fires», «Mercats», «Comerç» i «Espais verds». 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que «era indispensable que les persones que arriben a la ciutat puguin tenir agrupat en una sola guia tot el que poden fer a Figueres. D'aquesta manera, els ho posem més fàcil per conèixer els atractius de la ciutat i, de retruc, de la comarca de l'Alt Empordà». 

El document es podrà recollir gratuïtament a l'Oficina de Turisme, a més dels hotels i els apartaments de la ciutat. Se n'han editat 20.000 exemplars: 5.000 en català i 15.000 en francès, castellà i anglès.