Notícies

El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, participa en la inauguració del fòrum Waste in Progress

Foto : Lluís Amat, durant la seva intervenció.

«Caldrà ser innovadors, i per això és tan important un fòrum com aquest: per posar en comú el coneixement d'uns i altres», ha assenyalat Lluís Amat

El congrés, una referència en l'àmbit de la gestió de residus, se centra enguany en les estratègies de recollida de la fracció orgànica

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, participa aquest dimecres en la inauguració de la quarta edició del Fòrum Internacional de Residus Waste in Progress (#wasteinprogress) , de referència per a les administracions públiques en l'àmbit de la gestió de residus. El congrés, que té lloc entre avui i divendres al Palau de Fires de Girona i amb el qual col·labora la corporació, se centra enguany en les diverses estratègies de recollida de la fracció orgànica. 

En l'acte, Lluís Amat ha recordat que la Diputació de Girona ha donat suport al Waste in Progress des del seu naixement, i ha reiterat el compromís de la corporació amb el fòrum, com a instrument «per debatre, compartir i treballar plegats»  pel medi ambient.

Lluís Amat ha assenyalat que, en matèria de recollida selectiva, «hem millorat molt en els darrers anys», però que «no n'hi ha prou». En aquest sentit, ha indicat que els objectius de la Unió Europea són «molt ambiciosos» i que, per això mateix, les administracions els han de considerar no pas com un entrebanc, sinó com un «estímul» per «avançar cap a l'economia circular».

«Caldrà ser innovadors, i per això és tan important un fòrum com aquest: per posar en comú el coneixement d'uns i altres, perquè les administracions puguem aprendre d'altres experiències positives d'arreu d'Europa i del país i les adaptem a les nostres peculiaritats», ha conclòs Lluís Amat.  

En el congrés s'exposaran, entre d'altres, els casos d'èxit i les experiències de Flandes (Bèlgica), Enschede (Països Baixos), Swansea (Gal·les), Bèrgam, Brescia, Milà i Càller (Itàlia), Copenhaguen (Dinamarca), Pontevedra, Pamplona, Barcelona i la comarca del Gironès.

Ponències, novetats i espai d'empresa a empresa

A més de les ponències d'administracions locals i internacionals, el fòrum comptarà amb presentacions de les novetats i solucions en la recollida de residus de les empreses participants, a més de debats i espais per a reunions d'empresa a empresa amb els ponents.

El tema d'enguany, la gestió dels residus orgànics, té una importància especial des del moment que la legislació europea estableix que la recollida diferenciada de la fracció orgànica ha d'estar implantada en tots els municipis de la Unió Europea abans de final del 2023.

Han participat també en la inauguració el regidor de Sostenibilitat i Participació de l'Ajuntament de Girona, Martí Terés; la secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas, i el director de Gestió Local i Econòmica d'Ecoembes, Àngel Hervella.